2017 KIŞ AVRUPA GENÇLİK OLİMPİK FESTİVALİ
Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği (EOC) tarafından her iki yılda bir düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpik Festivali’ne (EYOF), 12 Şubat tarihinde Erzurum'un ev sahipliğinde başlayacak.
Türkiye’nin 2017 Kış Avrupa Gençlik Olimpik Festivali (EYOF) kapsamında 40 ülkeden 832 sporcuyu Erzurum’da ağırlayacağı etkinlik, 12-17 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek.14 ile17 yaş aralığındaki genç sporcuların yarışacağı EYOF, gelecekte Olimpiyat Oyunları'na katılma ve madalya şansı olan genç sporcuların mücadele edeceği bir festivaldir. Genç sporcular için ilk kez bir Olimpiyat deneyimi olan Avrupa Gençlik Olimpik Festivali, Olimpiyat Oyunları’na katılma potansiyeli olan genç sporcuların keşfedilmesi açısından önem taşıyor.
2017’de 13.sü gerçekleşecek ve ülkemizin 24 kız, 45 erkek toplamda 69 sporcu ile katılacağı Kış EYOF’a ev sahipliği yapacak Erzurum’da sporcular, alp disiplini, biatlon, kayaklı koşu, curling, buz pateni, buz hokeyi, sürat pateni, kayakla atlama ve snowboard olmak üzere 9 dalda yarışacak.
Festivale katılan sporcularımıza ve organizasyonun sorunsuz geçmesi için çalışan görevlilere başarılar dileriz.