ENGELLİ AİLELERİNE DESTEK HEPİMİZİN EN BÜYÜK GÖREVİ

Bu gün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliklerine katılan Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Engellilerin sıkıntılarının yanı sıra engelli ailelerininde çok büyük desteğe ihitiyacı olduğunu söyledi. 
Dünyada bu konuda ki en büyük farkındalıklarının birisi pekte çok kişinin bilmediği bir heykeldir. 
Matthew Stanford Robison'un babasının oğlunun mezarına yaptığı heykelin aslında Engelli ailelerinin neler hissetiğinin en üzücü ama en büyük göstergesi olduğunu söyleyen Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, toplumumuzda çok bilinen bir söz vardır; Annelerin en büyük korkusu çocuklarının kendinden önce ölmesiymiş, fakat engelli annelerinin en büyük korkusu ise çocuğundan önce ölmekmiş.

Heykeltraş Ernest Robison'un oğlu Matthew Stanford Robison, 1988 yılında Salt Lake City'de doğar.. Doğum sırasında oksijensiz kaldığı için beyin felci geçirir. Matthew'in vücudunun felçli olmasının yanı sıra gözleri de görmüyormuş. Doğduğunda bir kaç saat yaşaması bekleniyormuş... Ancak kimin ne kadar yaşayacağını Yüce Yaradandan başka başka kim bilebilir? Yada ufak bir kaza geçirip yarın bizimde engelliler arasına girmeyeceğimizi? Matthew, 11 yaşına kadar yaşamış. O yaşına kadar da hayatını tekerlekli sandalyede geçirmiş. Ailesinin ve arkadaşlarının sevgisi ona güç vermiş...

Ölümünden sonra babası Ernest Robison, Matthew için O'nun düşlerine ve özlemlerini anlatan aşağıda gördüğünüz bu ilginç mezarı yaptırmış. Heykelde; Matthew'in hayattaki tüm sıkıntı ve yüklerden, tekerlekli sandalyenin üzerinden göğe doğru elini uzatarak kurtulduğu anlatılmaya çalışılmış. Ölümünün üzerinden yıllar geçse de mezarındaki bu heykelin fotoğrafı dünyanın en ünlü mezarlarından. 
Bu bağlamda 3 aralık engelliler gününde iş olsun diye bir günlüğüne değil, akıldan yürekten hiç çıkarmadan bir şeyler yapmak için kollar sıvanmalı.Türkiye'de her 8 kişiden biri engelli ama göremiyoruz. Göremediğimiz için yok farz edemeyiz. Ben bu konuda tüm antrenör arkadaşlarımıza talimat verdim Engelli vatandaşlarımızı evlerden kapalı ortamlardan çıkartacağız. Engelleri spor ile aşacağız dedi.