MENTEŞE ORTAOKULUMUZA SATRANÇ SINIFI

Kavaklıdere Menteşe Ortaokulumuzda Türkiye Satranç Federasyonu, Türkiye İş Bankası ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün destekleri ile hazırlanan Satranç Sınıfı'nın açılışını gerçekleştirdik.
Kavaklıdere Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Ak Parti İlçe Başkanı Volkan Alpözen ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz'ın katılımı ile gerçekleştirilen açılışta protokol üyeleri minik satranççılarımızla maç yaptılar.
Yapılan birçok bilimsel araştırma sonucunda satrancın zeka gelişimine ve öğrencilerin genel ders başarılarını %17.3 oranında yükselttiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz İlimiz genelinde okullarımıza Satranç Sınıfları yaparak öğrencilerimizi bu sporla buluşturma gayreti içerisindeyiz. Çünkü satranç sporu çocuklarımızın hem zeka gelişimlerinde hem de sosyalleşmeleri konusunda büyük katkı sağlamaktadır. Bu sayede Ülkemizin geleceği çocuklarımızı sporun güvenli ortamında tutarak çeşitli bağımlılıklardan uzak tutabiliriz. Bu vesile ile okulumuzda Satranç Sınıfı oluşturulması adına emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum dedi.