YÜZME ADAY HAKEM KURSU İLİMİZDE BAŞLADI

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanlığınca 2018 yılı Faaliyet Programında yer alan Yüzme Aday Hakem Kursu 11 Ocak 2018 tarihi itibariyle Uluslararası Gençlik Merkezimizde başladı.
MHK Eğitim Kurulu Başkanı Cihabir Çulhaoğlu ve Eğitim Kurulu Üyesi Filiz Alper’in eğitmen olarak katıldığı eğitim çalışması İl içi ve İl dışı toplamda 50’ye yakın hakem adayının katılımıyla 4 gün boyunca devam edecek.
Kursun ilk gününde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz da kursiyerler ile bir araya geldi.
Katılımın yüksek olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Öçalmaz şunları söyledi;”13 bin metre karelik Hinterland içerisinde Türkiye’nin en uzun kıyı şeridine sahip ilinde yaşıyoruz. 1485 km kıyı şeridiyle İspanya’dan bile fazla sahil bandımız var. Dolayısıyla İlimizdeki işleyişe baktığımız zaman Ülkemizdeki çok sayıda ulusal ve uluslararası organizasyonun Yüzme Federasyonu adına İlimiz genelinde yapıldığını görüyoruz. Bu noktada hakemlerimiz paydaşlarımız içerisinde olmazsa olmazlarımız olarak önemli bir yer teşkil etmektedir. İlimizde de bu tür eğitim çalışmalarını şiddetle destekliyor ve talep ediyoruz. Sürekli işleyişin içerisinde olmak istiyoruz. Bende federasyon nezdinde İlimizde açılan faaliyetleri bizzat yakından takip ediyorum. Çalışmaları yerinde görmekten büyük keyif alıyorum.
İlimiz genelinde büyük ölçüde yüzme antrönörlüğü ve yüzme hakemliği eksikliği var. Dolayısıyla bu açığımızı da sizin değerli katkılarınız ile kapatmış olacağız. Ülkemizin geleceği ve yarınlarımızın teminatı olan çocuklara her alanda en iyi hizmeti vermek zorundayız. Bu noktada da bizlerle birlikte aynı mihmanda yürüdüğünüz için, çocuklarımız adına onlara en iyi hizmeti vermek için dertlenip burada geç saatlere kadar eğitim çalışmasına katıldığınız için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Çünkü baktığımız zaman Muğla Ülkemizin dünyaya açılan pencereleri olan Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi güzide İlçelerimizi bünyesinde barındırmaktadır. Biz de İl Müdürlüğü olarak buralarda birçok faaliyet ve organizasyon yapıyoruz. Bu faaliyetlerde bazen hakem konusunda sıkıntılar çekiyorduk. Zaman zaman federasyonumuzun desteğiyle il dışından gelen hakem arkadaşlarla organizasyonlarımızı sürdürmeye çalışıyorduk. Fakat gördüğüm kadarıyla hem kurum personelimizin hem de duyarlı olarak, gerek il içi gerek il dışından gelen arkadaşlarımızın katkılarıyla birlikte umut ediyorum bu önümüzdeki dönemlerde bu açığı da süratle kapatmış olacağız. Ortak paydamız olan sporda, branşımız itibari ile çocuklarımıza ve gençlerimize sizlerin de değerli katkılarıyla en iyi hizmeti vermiş olacağız. Ben bu vesileyle İlimizde bu eğitim çalışmasının yapılmasına fırsat veren, bize bu desteği sunan Yüzme Federasyonu Başkanımız Sayın Erkan Yalçın’a, başta Sayın Selçuk Demirel olmak üzere değerli Yönetim Kurulu Üyelerine, Genel Sekreterimize, Eğitim Kurulu Başkanımıza, Federasyon İl Temsilcimize ve katkı sağlayan hocalarımıza bir kez daha şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum. Ama tabii ki işi burada bırakmayalım, hakemlik önemli bir nokta. İşin sonuna kadar da destekçisi olalım. Türk sporuna ulusal ve uluslararası alanda kazanacağımız başarılar ile katkıda bulunalım.” dedi.