ÖZEL SPOR SALONLARINA SIKI DENETİM
Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce 15.10.1999 tarihli ve 23847 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Özel Beden Eğitimi ve Spor Tesisleri Yönetmeliği kapsamında Muğla'da faaliyet gösteren Spor Tesislerinin denetimi için kurulan Denetim Komisyonu tarafından Yönetmelikte belirtilen şartları taşımayan 48 Tesis mühürlendi. 
Denetim Komisyonu tarafından denetlenen Spor Tesislerinde istenilen şartları sağlayan 112 Özel Beden Eğitimi ve Spor Tesisine Federasyonlar tarafından Yeterlilik Belgesi Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü tarafından da Çalışma İzin Belgesi tanzim edildi.
Spor Tesislerinin denetlenmesinin insan sağlığı açısından son derece önem arz ettiğini belirten Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Hijyenden tutunda, Yangın güvenlik tedbirlerine kadar hemen bir çok konuda kriterleri yerine getirmeyen tesisler amaçları spor yapıp, sağlıklı bir hayat sürmek olan çocuklarımız, gençlerimiz yöre halkımız kısaca tüm vatandaşlarımız için hiç tahmin edilemeyecek sıkıntılara yol açabiliyor dedi. Yapılan araştırmalarda, kötü şartlarda, havalandırma ve gene hijyen kurallarından uzak gerekli şartları yerine getirmeyen spor salonlarının özellikle egzersiz, fitness, ağırlık veya diğer spor aletlerin elle tutulan bölümlerinin üzerinde birikmiş olan insan teri ile tehlike saçtığını belirten Öçalmaz, nezle, grip, Hepatit A, uçuk, lejyoner ve mantar gibi hastalıklar bu tür ortamlarda sıkça karşılaşılan sorunlar olarak karşımıza çıkmaktadır dedi. Spor sonrası duş alınan yerler, tuvaletler, sauna vs gibi yerlerin özellikle istenilen standartlara kavuşturulmasının önemine değinen Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz; 112 Tesisimizin yanı sıra gerekli şartları sağlayan 27 Spor Tesisi ise Ruhsatlandırma aşamasında, 18 Spor Tesisine eksikliklerini tamamlaması için süre tanıdık. Komisyonumuzca İl genelinde gerekli şartları sağlayamayan 48 Spor Tesisine mühürleme işlemi uygulandı. Bunlardan gerekli şartları yerine getiren 28 Spor Tesisi faaliyetlerine devam edebilmeleri için ruhsatlandırıldı. 20'sinin ise mühürlülük halleri devam etmektedir dedi. Özel Beden Eğitimi ve Spor Tesisleri Yönetmeliği kapsamında toplam 177 Özel Beden Eğitimi ve Spor Tesisi’nin denetlendiğini de sözlerine ekleyen Öçalmaz, İl Müdürlüğümüz Denetleme Komisyonunca vatandaşlarımızın sağlıklı hijyenik ve güvenli bir ortamda spor yapması ve sporun daha üst seviyelere çıkartılması için denetimlerimiz aralıksız olarak devam etmektedir dedi.
Denetim Komisyonunca bu tesislerde satılan protein bazlı bazı vitamin ve ek gıda ürünlerinin de sıkı bir şekilde denetlendiğini belirten Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Bakanlığımız politikaları gereğince Dopingle etkin bir şekilde mücadele ediyoruz. Yasaklı maddelerin salonlarımızda bulunup bulunmadığını da denetliyoruz. Bu güne kadar hiçbir tesisimizde bu konuda sıkıntı yaratacak Doping ve Ergojenik yardım içeren bir madde tespitimiz olmadı dedi.
Öte yandan Muğla’da faaliyet gösteren ve Çalışma İzin Belgesi almaya hak kazanan tesislerin sorumlularına belgeleri Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz tarafından takdim edildi.