"MUĞLA'DA KAMP ATEŞİ" ÇADIR KAMPI SONA ERDİ

 İl Müdürlüğümüz tarafından, Muğla'da yaşayıp Muğla'nın doğal, kültürel değerlerini gezme ve tanıma imkanı bulamayan gençler için Köyceğiz'de düzenlenen "Muğla'da Kamp Ateşi" çadır kampı sona erdi.

Muğla’nın doğal ve kültürel güzelliklerini gençlere tanıtmak için Köyceğiz Kazancı Orman Kampında 8-10 Eylül 2023 tarihleri arasında kızlar için, 15-17 Eylül 2023 tarihleri arasında ise erkekler için çadır kampı etkinliği düzenledik.

Köyceğiz Kazancı Orman Kampında geçen hafta kızların bu hafta ise erkeklerin katılımıyla gerçekleşen çadır kampına Muğla'nın ilçelerinden katılan 13-14 yaş aralığındaki 42 kız ve 42 erkek katılımcı, etkinliklerle, eğitim faaliyetleriyle, eğitici oyunlarla, günlük faaliyetlerde edindikleri bilgilerle, akşamları yakılan kamp ateşiyle, gençlik faaliyetleri ve doğa yürüyüşleri, tekne turları, doğa gezileri ile unutulmaz bir kamp deneyimi yaşadılar.

Muğla'da Kamp Ateşi kamp programı Muğla Gençlik Merkezleri gençlik liderleri ve gönüllü gençlerinin eşliğinde etkileyici, eğlenceli gençlik faaliyetlerine ve etkinliklere sahne oldu.

Çadıra yerleşme ve tanışma etkinlikleri ile başlayan program, “Hababam Sınıfı Tatilde” filmi, bilgi yarışması, Köyceğiz Gölünde gece mehtap turu, Köyceğiz Su Sporları Kamp Eğitim Merkezinde Kano etkinliği, Let's Do İt! Dünya Temizlik Günü etkinliği kapsamında tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak çevre gönüllüleri ile birlikte çevre temizliği, Dalyan İztuzu plajında Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi ziyareti, Dalyan tarihi camii ve kral mezarları turu, Akyaka'da tekne turu, gece kamp ateşi eşliğinde eğitsel oyunlar gençlik faaliyetleri, İzcilik Federasyonu Muğla İl Temsilcisi Ercan Öztürk tarafından izci oyunları ve gece yürüyüşleri ile programı tamamlayan katılımcılara program sonunda İl Müdürümüz Kazım Açıkbaş, Gençlik Hizmetleri Müdürümüz Münir Özalp, Yurt Hizmetleri Müdürümüz Koray Bali, Şube Müdürlerimiz ve Gençlik Merkezi Müdürlerimizin katılımıyla gençlere katılım belgesi ve yarışmalarda başarılı olanlara çeşitli hediyeler takdim edildi.

Muğla'daki yerel çadır kampını çeşitli gençlik etkinlikleri, gençlik faaliyetleri ve doğa gezileriyle tamamladıklarını söyleyen İl Müdürümüz Kazım Açıkbaş, "Gençlerimiz birbirleriyle kaynaşarak arkadaşlık bağlarını güçlendirdiler ve ilk defa kamp deneyimi kazandılar. Gençlerimiz için yeni projeler üretmeye devam ediyoruz. Kampımız boyunca emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.