GELECEĞİN LİDER KADINLARI KAMPI SONA ERDİ

GELECEĞİN LİDER KADINLARI-ZİRVE PROJESİ

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı bugüne kadar yüzlerce genç kadını gönüllü gençlik faaliyetlerine kazandıran, Uluslararası Gençlik Merkezleri’nde faaliyetlere katılarak Gençlik ve Spor Bakanlığı, İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezlerinin vizyon ve misyonuna hakim olmuş 20 genç kadın ile Köyceğiz’de 13-16 Şubat 2020 tarihleri arasında düzenlenen “Geleceğin Lider Kadınları – Zirve Projesi” kampı sona erdi.

Geleceğin Lider Kadınları Projesi, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Uluslararası Gençlik Merkezi’nde, 2015 yılında yerel bir gençlik hareketi olarak başlamıştır. Bu Proje 18-29 yaş aralığındaki genç kadınların yer aldığı ve onların kişisel gelişimleri için çalışırken aynı zamanda gönüllülük faaliyetleri ile toplumla kaynaşmak, insanlara ve çevreye fayda sağlamak ve profesyonel yaşama hazırlanmak amacıyla sosyal gelişimlerini destekleyen yerel bir projedir.

       

Projede bugüne kadar Takım Çalışması, İletişim, Gönüllülük, Proje Yazma ve Yönetimi, CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri gibi çeşitli kişisel gelişim eğitimlerinin ve etkinliklerinin yanı sıra, Madde Bağımlılığı Farkındalık Çalışması, Kitap Okuma Etkinliği, Köy Okulları Paylaşım Programı, Kadınların Toplumdaki Yeri gibi konular ele alındı. Sosyal ve vicdani sorumluluk faaliyetlerine katılan, inovatif, girişimci, milli ve manevi inançları yüksek, yarınlara bilgisi ve kültürüyle ışık tutacak, lider ruhlu, gönüllü genç kadınlar gençlik merkezlerinde edindikleri organizasyon becerilerini bu yıl “Geleceğin Lider Kadınları – Zirve Projesi” adı ile kendi fikirlerini hayata geçirmek ve bu fikirleri akranları ile paylaşabilecekleri projeler üretme fırsatı yakaladılar.

 “Geleceğin Lider Kadınları – Zirve Projesi” Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Köyceğiz Su Sporları Eğitim Merkezi’nde 14-15-16 Şubat 2020 tarihleri arasında 3 günlük bir eğitim kampıyla başladı. Gönüllü gençler kamp boyunca Proje Yazma ve Yönetimi, Proje Döngüsü, Demokratik Katılım gibi konularda eğitim ve atölye çalışmalarında eğitim aldılar.

Toplumsal değerlerimizin yarınlara aktarılmasında kendilerine düşen manevi görevin farkında olan lider ruhlu gençler, akranlarının sosyal, kültürel, manevi ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak onların da çeşitli faaliyetlerle kendi aldıkları kararlarını hayata geçirerek içlerindeki liderlik ruhunu keşfedebildikleri, sosyal hayattaki rollerini etkinleştirebilmeleri, Gençlik Merkezimize değer katacak faaliyetlerle adeta çarpan etkisi yaratacaklarını ifade eden Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, kamp boyunca proje üreten gençlerin proje sunumlarını 4 saat boyunca tek tek dinleyip, fikirlerini hayata geçirebilmeleri için gerçekçi ve yapılabilir önerileri ile değerlendirdi. Daha sonra yaptığı konuşmada, “üç gündür devam eden kampımızda gençlerimizin ürettikleri projelerini dinledik, gençlerimizle birlikte projeler üzerinde beyin fırtınası yaptık. Gençlerimiz ve özellikle kadınlarımız geleceğimizin inşasında büyük önem taşımaktadır. Kendilerine fırsat ve imkân verilmesi durumunda gençlerimizin çok güzel projeler ortaya koyduklarını görmekten büyük mutluluk duydum. Hayata geçireceğimiz projelerin gence, bireye, vatandaşa ve topluma gerçek etkisi ve faydası olması için uğraş veriyoruz. Gerçek sorunlarına, ihtiyaçlarına yönelik, kalplere dokunan ve iyi niyetli projelerin olduğunu görmenin memnuniyeti içerisindeyim. Bu tür yenilikçi ve fayda odaklı faaliyetlere İl Müdürlüğümüz olarak daima destek olacağız” dedi.

Katılımcı gençler, kamp sonunda Liderlik ve Yöneticilik Becerileri konusunda Uluslararası Gençlik Merkezi Müdürü Oktay Tavas’a, ve pazar gününü gençlere ayırarak gençlere verdiği önemi bir kez daha gösteren Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman’a teşekkür ettiler.