Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından 12 ilde organize edilen Spor ve Sağlıklı Yaşam KampıMuğla'da yapıldı.Dev organizasyon kapsamında Spor Ve Sağlık Dünyasının Ünlüleri KYK’lı Gençlerle bir araya geldiler.
Batman, Adıyaman, Ankara, Afyon, Düzce, Sakarya ve Denizli’den 150 gencin katıldığı Spor ve Sağlıklı Yaşam Kampı için Muğla’ya ; Medya, Spor ve Sağlık dünyasından ünlü akını yaşandı.. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Mekezi Salonlarında gerçekleştirilecek açılış programı ile başlayan  faaliyet Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kredi Yurtlar Kurumu Salonlarında devam etti.. Muğla KYK gençleri başta olmak üzer tüm Üniversite öğrencilerine ve Halka açık olarak gerçekleştirilen faaliyet kapsamında; Doç. Dr. Halit Yerebakan, Sağlıklı Kariyer Seçimi, Dr.Yavuz Dizdar; Gelecek gençler için ne getirecek?, Erdoğan Arıkan ve Alp Pehlivan; Futbol Gelişim ve Değişim, Evren Göz; Spor Haberciliği ve İletişim, Eski Milli Futbolcu Ali Gültiken; Sporun ve Futbolun hayatımızdaki yeri, Enes Erkan ise Gençlik ve spor konulu sunumları ile Kampa renk kattılar. Bunun yanı sıra yine Milli Sporcular; Enes Erkan, Emirhan Muran ve Kübra Dağlı’da Kampta KYK’lı gençlerle ve Muğlalılarla bir araya gelip hünerlerini sergilediler.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından 4.sü düzenlenen Spor ve Sağlıklı Yaşam Kampı’nın ilimizde  başarı ile gerçekleştirildiğini  belirten Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, değişik illerden bir araya gelen gençler 5 gün süre ile hem, önemli konuklarla Sağlık ve Spor konularında bilgilenmiş oldular hemde Muğla ve Bölgesini Tematik Geziler ile gezip görerek eğlenceli vakit geçirme şansı elde ettiler. Dedi.