KOŞABİLİYORKEN KOŞ PROJESİ İLE DENİZ DİBİ TEMİZLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Gençlik ve Spor Bakanlığımız uhdesinde gerçekleştirilen <span aria-label="konu etiketi" class="_58cl _5afz" style="unicode-bidi: isolate; font-family: inherit;">#koşabiliyorkenkoşprojesi kapsamında Bodrum Gündoğan'da 100'e yakın dalgıcımızın katılımıyla deniz dibi temizliği gerçekleştirildi.
Katılanların hem spor yapıp hem de doğayı koruma ve denizlerimizi temiz tutma amacı doğrultusunda gerçekleştirilen faaliyette 336 kg atık kıyıya çıkarıldı.
Dalışın ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz şunları söyledi; "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın uhdesinde 'Koşabiliyorken Koş Projesi' tüm Türkiye'de olduğu gibi İlimizde de tüm hızıyla devam ediyor. Bugün de Bodrum’da katılımcılarla birlikte dalış sporumuzu gerçekleştirdik. Sporun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, lisanslı sporcu ve spor kulübü sayısının artırılması, çocuk ve gençlerimizin spora teşvik edilmesi her yaştaki vatandaşımızın sağlıklı bir yaşam için spor faaliyetlerine katılmasını sağlamak amacıyla hazırlanan 'Koşabiliyorken Koş Projesi'ne destek verdikleri için tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Bugün burada bu atmosfer altında deniz dibi temizliğine destek vermek için de katkıda bulunduk. Dolayısıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak denizlerimizin korunmasını istiyoruz. Gelecek nesillere, gelecek kuşaklara bu ortamın bıraktırılmasını istiyoruz. Bundan dolayı da tüm katılımcılara, destek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Dalışta İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz'ın yanı sıra Yelken Federasyonu İl Temsilcimiz Osman Gökmen de vardı.