ÖÇALMAZ, 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 103. YILI VESİLESİYLE MESAJ YAYIMLADI

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Öçalmaz mesajda; "Hepimizin bildiği gibi gemi seyir defterine Jurnal adı verilir. Jurnal, gemi seyirde yada limandayken gemiyle alakalı bilgilerin yazıldığı defterdir. Geminin rotası, hızı, geldiği veya gideceği liman, vardıya değişimleri ve hava durumu gibi bilgiler bu deftere not edilir. Bu defter belirli düzende tutulur. Kanal, boğaz ve sığ sularda sürekli güncellenir. Örneğin Kilitbahir bölgesi geçildiğinde "saat 14.30 Kilitbahir geçildi"yazılır. İstanbul Boğazı geçildikten sonra "Saat 04.00 İstanbul Boğazı geçildi" yazılır. Bu durum tüm dünyadaki boğazlar için geçerlidir. ÇANAKKALE hariç. Çanakkale Boğazı seyri tamamlandıktan sonra jurnala "Saat 20.30'da Çanakkale çıkıldı ya da "Saat 20.30'da Şehitlik Abidesi 2 milden selamlandı" yazılır. Çünkü bütün dünya bilir ki ÇANAKKALE GEÇİLMEZ! 
Tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi 15 Temmuz gecesi FETÖ ihanet çetesine karşı sergilenen kahramanlıklar ve Afrin harekâtı sürecinde 7’den 70’e milletimizin tüm fertlerinin seferber olması, Çanakkale ruhunun bu topraklarda ne kadar diri, ne kadar canlı olduğunu bir kez daha göstermiş ve en güç koşullarda bile savaşın yalnızca öldürmekten ibaret olmadığını tüm dünyaya bir kez daha hatırlatmış sağlam bir bilinç ve ruhun mirasçılarıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle birlikte özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın, milli birlik ve beraberliğimizin yegane kaynağı 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü kutluyor, Vatan Şairimiz Mehmet Akif'in ifadesiyle; "Yedi iklimi cihanın" karşımıza durarak yaptıkları saldırılara, iman dolu göğsünü siper edip aziz canlarını feda ederek birlik ve beraberlik temeliyle bizlere ölümsüz bir eser bırakan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyoruz." dedi.