YELKEN'DE KIŞ KUPASI SONA ERDİ

Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) tarafından düzenlenen Kış Kupası Yelken Yarışları, ödül töreni ile sona erdi.

Fethiye Çalış Plajnda, biri Hırvat 521 yelkencinin katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonun son gününde optimist junior, optimist, laser 4.7, laser radial ve laser standart sınıflarında yapılan yarışların ardından dereceye girenler ödüllendirildi.

Valimiz Esengül Civelek'in selamları ile başlayan törene Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz, Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, antrenörler, sporcular ve veliler katıldı.

TYF Başkanı Özlem Akdurak, Fethiye'nin kupaya yapmış olduğu ev sahipliğinden memnuniyetini dile getirirken, yarışların sorunsuz olarak bittiğini söyledi. Yarışların ardından en iyi dereceyi elde edenlerin arasından hem milli hem de olimpik sporcuların seçileceğini söyleyen Akbudak, "Katılım çok iyiydi. Katılımdan ve sonuçlardan son derece memnunuz" dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, "Denizin üstü adeta papatya tarlası gibiydi. Çocuklarımız iyi bir yarış yaptı. Otellerimiz maalesef kış moduna alışkın değil. Artık kentsel dönüşümde olduğu gibi Fethiye 12 ay turizme alışmak zorunda. Bu yarışları sık, sık yaparsak otellerimiz en kısa sürede kışın da misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacaktır" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz da konuşmasında şunları söyledi; "Gençlik ve Spor bakanlığımızca projelendirilen “Sporda Kal Güvende Kal” projesine bugün çok önemli bir örnek teşkil ettik. Ülkemiz genelinden ve Ülke dışından 521 sporcu geleceğe güvenle yelken açtılar. Dolayısıyla bu farkındalığı burada yarattığımız için sporcularımızı ve duyarlı velilerimize şükranlarımı arz ediyorum. İlimiz genelinde de yaptığımız bu organizasyonlarla turizmin çeşitlenmesi adına spor turizminin gelişmesi için büyük katkı sağlıyoruz. Şu an burada sporcularımız, hakemlerimiz, antrenörlerimiz ve velilerimiz ile birlikte 2 binin üzerinde katılım var. Bu sayıdan oldukça memnunuz. Bu vesile ile İlimizde gerçekleştirdiğimiz organizasyonlarda desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Valimiz Esengül Civelek'e çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu organizasyonun İlimizde gerçekleştirilmesini sağlayan Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak ve onun nezdinde Yönetim Kurulu Üyelerine, Kaymakamımız Muzaffer Şahiner'e, Belediye Başkanımız Behçet Saatcı'ya ve organizasyonun Ulusa duyurulmasında emeği geçen bütün basın mensubu arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.
Son olarak sizlerin de bildiği üzere Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Afrin’de bizim burada faaliyetlerimiz en iyi şekilde icra etmemiz adına Milli bir mücadele veriyorlar. Dolayısıyla buradan bütün askerlerimize dualarımızı ve şükranlarımızı gönderiyorum Allah hepsinden razı olsun" dedi.