SPOR KULÜPLERİMİZE MALZEME YARDIMLARI YAPILDI
Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde İlimizde faaliyet gösteren spor kulüplerine malzeme yardımı yapıldı.
Menteşe Spor Salonu'nda; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz, Ak Parti Muğla İl Yönetim Kurulu Üyesi Av. Barış Eğilmez, ASKF Başkanı Mehmet Top, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, Şube Müdürlerimiz Nihat Ekinciler, Ayşe İnceoğlu, Sevgi Tombul, Menteşe İlçe Müdürümüz Mutlu Uzun, Fethiye İlçe Müdürümüz Harun Reşit Yiğit ve Spor Kulüplerinin yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. ASKF Başkanı Mehmet Top'un ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz konuştu.
Öçalmaz konuşmasında şunları söyledi; 
"Gençlik ve Spor Bakanlığımızın talimatları ile her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Amatör Spor Haftası ile ilgili faaliyetler 9-15 Ekim 2017 tarihleri arasında Valiliğimizin ve İl Müdürlüğümüzün uhdesinde ASKF katkılarıyla İl genelinde gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda İl genelinde 14 branşta 51 Faaliyet yapılmış olup ve bu faaliyetlere 3000’e yakın sporcu, idareci ve antrenör arkadaşlarımız katılmıştır. Katılan arkadaşların hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Bu organizasyon kapsamında yapılan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, İl spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocuklarımızın müsabaka tecrübesi kazanması ve buna yönelik müsabaka düzenlenmesi, sezon öncesi takımların sezona hazırlık performanslarını görmeleri, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin, bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek, spora katılımın üst seviyede sağlanması ve ülkemizde topyekün spor bilinci ve kültürünün oluşturulması hedeflenmektedir.
Bu bağlamda sporcu, antrenör ve idareci kaynağını sağlayan ve sporun temel taşı olan Amatör Spor Kulüplerimizi desteklemek mahiyetinde Spor Genel Müdürlüğümüzce gönderilen malzeme bir nebzede olsa kulüplerimizin desteklenmesi amaçlanmaktadır.
Bu duygu ve düşünceler ile birlikte yeni sezonda tüm kulüplerimize başarılar dilerim.
Hayatımızın ortak paydası olan sporda buluşmak, spor ve sporcuya hizmet etme aşkımızla yola devam eden siz değerli hazirunu bir kez daha yürekten selamlıyor ve saygılarımı sunuyorum." dedi.
Konuşmaların ardından 300'e yakın spor kulübümüze personelimizin özenle hazırlamış olduğu çantaların içinde malzeme yardımları dağıtıldı.