DAMLA PROJESİ 19. KEZ MUĞLA'DA
Ülkemiz üniversitelerinde öğrenim gören Türk ve uluslararası gençlerimizin maddi karşılık beklemeden, ailesi ya da yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini arttırmak veya genel olarak toplumun yararına olduğu düşünülen bir hedefe ulaşmak amacıyla gönüllü olarak yer aldığı "Damla Projesi" 5- 13 Eylül tarihleri arasında İlimizde gerçekleştirilmektedir.
Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Proje Koordinatörleri'nin hazırlık çalışmalarının ardından Ülkemiz üniversitelerinde öğrenim gören toplamda 40 kadın girişimciyle başlayan Muğla programı bugün Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz ile Uluslararası Gençlik Merkezi Müdürümüz Zülfikar Türedi'nin katılımıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar ziyareti ile devam etti. Ziyarette gençlerimiz Harmandar'a projeye olan katkılarından dolayı çiçek ve plaket takdim ettiler.
Gençlere seslenen Harmandar, "Üniversitemizde 2. kez bir araya geliyoruz bu yüzden Damla Projesi'nin yabancısı değiliz. Sizleri özellikle tebrik ediyorum böylesine güzel bir amaç doğrultusunda gönüllülük esasına dayalı bir projede yer almak güzel bir şey. Toplum yararına ihtiyacı olan bireylere yardım etmek bizim milli kültürümüzde olan bir olgu. Bizlerin bunu yaşatması gerekiyor ve sizler bunun canlı örneklerisiniz. Bu yüzden sizleri içtenlikle tebrik ediyorum. Böyle seçkin bir grubu bir araya getirebildiği için de Gençlik ve Spor Bakanlığı nezdinde Müşavirimiz Sayın Metin Ayvazoğlu'na ve İlimizde gençler için bütün imkanlarını seferber eden İl Müdürümüz Sayın Serkan Öçalmaz'a da teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu'nun eşlik ettiği katılımcı gençler proje kapsamında huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde yaşlılarımızı ziyaret, Sevgi Evi ve Çocuk Evleri ziyaretleri, Kur'an Kurslarında ve köylerde çocuklarla çeşitli aktiviteler, kuş yemliği yapma etkinliği, mezarlık ve çevre temizliği, köy okulu duvarlarına resim çizme ve dezavantajlı ailelerin ziyaretleri gibi gönüllü faaliyetler gerçekleştirilecektir.