YÖNETİM

 

 

 

 

MUĞLA VALİSİ

İDRİS AKBIYIK

1971 yılında Malatya`nın Doğanşehir İlçesinin Çavuşlu Köyünde dünyaya geldi. İlkokulu Çavuşlu Köyü İlkokulunda, ortaokul ve lise tahsilini Polat Kasabasında tamamladı.

1986 -1990 yılları arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü derece ile bitirdi. Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Anabilim dalında “Türkiye`de Doğrudan Yabancı Sermaye Yatırımları ve İstihdam” konulu tezi ile Yüksek Lisansını tamamladı. Halen Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde Doktorasına tez aşamasında devam etmektedir.

1991-1992 yılları arasında Polis Akademisinde gördüğü özel eğitimden sonra, Bursa Emniyet Müdürlüğünde iki yıl Komiser Yardımcısı olarak hizmet etti. 1994 yılında Mülki idare Amirliğine geçti.

Sinop Kaymakam adaylığı, Yeşilyurt Kaymakam Refikliği yaptı. Ankara`da aldığı İngilizce kursundan sonra İngiltere`de eğitim, inceleme ve araştırma amacıyla bulundu. Elazığ`da Mülkiye Müfettişi refakatinde teftiş stajını yaptı. Afyon’un İhsaniye ve Denizli’nin Güney İlçelerinde Kaymakam Vekilliğinde bulundu. Ankara`da İçişleri Bakanlığında Kaymakamlık kursundan sonra, Rize İli İkizdere İlçe Kaymakamlığına atandı.

        1997-1999 yılları arasında İkizdere İlçesinde,

        1999-2001 yılları arası Elazığ-Ağın İlçesinde,

        2001-2005 yılları arası Diyarbakır`ın Çınar İlçesinde,

        2005-2006 tarihleri arası Balıkesir’in Sındırgı İlçesinde,

        2006-2010 tarihleri arası Kayseri’nin Yahyalı İlçesinde,

        2010-2015 tarihleri arası Sakarya’nın Geyve İlçesinde,

        2015-2016 tarihleri arası Sakarya’nın Hendek İlçesinde,

        2016-2018 tarihleri arası İstanbul’un Şişli İlçesinde Kaymakamlık görevlerinde bulunmuştur,

05.11.2018-15.08.2023 tarihleri arasında Hakkâri Valisi olarak görev yapan İdris Akbıyık Valilik görevinin yanında, 18.10.2019-15.08.2023 tarihleri arasında Hakkâri Belediye Başkan Vekilliği görevi ifa etmiştir.

10.08.2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Muğla Valisi olarak ataması yapılan İdris Akbıyık, 16.08.2023 tarihinde başladığı Muğla Valiliği görevini halen sürdürmektedir.

Görev yaptığı süreler boyunca başlattığı projelerle bulunduğu yerlerin çehresini değiştiren, vizyonunu geliştiren İdris Akbıyık  özellikle eğitim alanında çığır açan projeleri ile bilinmektedir.

Diyarbakır’ın Çınar İlçesinde kaymakamlık yaparken 4000 kadına okuma yazma öğretilmesini, istihdama yönelik eğitimler verilmesini ayrıca okula devam edemeyen yaklaşık 1000 kız çocuğunun okula devamını sağlayan "Haydi, Anne Babalar Okula” projesi ile Vali İdris Akbıyık, Milli Eğitim Bakanımız tarafından ödüle layık görülmüştür.

Kayseri’nin Yahyalı ilçesi ile Sakarya’nın Geyve ve Hendek İlçelerinde Kaymakamlık yaptığı dönemde uyguladığı "Bir Kitap Bir İnsan” ve "Her Çocuk Bir Etkinlik” gibi başarılı projelerle bu ilçelerimizi eğitimde üst seviyelere taşıyan Vali İdris Akbıyık Şişli Kaymakamlığı süresince “Engelsiz Hizmet Projesi”, “Siber Zorbalığa Son”, “Nesilleri Birleştiriyoruz” ve “Bir Kitap Bir İnsan”  gibi Avrupa Gönüllü Hizmeti Projesi(AGH) çerçevesinde birçok Avrupa Birliği Projesini vatandaşlarla buluşturmuştur.

Vali İdris Akbıyık Kaymakam olarak görev yaptığı İlçelerde içme suyu, yol, kanalizasyon, gelir getirici tarımsal projeler, modern köyler oluşturma, KÖYDES (Sayın Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu Köy Alt Yapısını Destekleme Projesi) projeleri, istihdama dönük projeler, gelir getirici hayvancılık ve tarımsal projeleri  başarıyla hayata geçirmiştir.

05.08.2018 de Vali olarak göreve başladığı Hakkâri’de eğitim başta olmak üzere ilin her anlamda büyümesi ve gelişmesi için dev altyapı yatırımları yapılmıştır. Şehir içi toplu ulaşım ve doğalgaz sisteminin kurulduğu, içme suyu arıtma tesisinden atık su arıtma tesisine pek çok altyapı yatırımının hayata geçirildiği Hakkari’de yapılan çocuk oyun parkları, seyir terasları, rekreasyon alanları, sosyal tesisler, yürüyüş ve bisiklet yolları, cadde düzenlemeleri gibi hayata geçirilen önemli eser ve projelerle şehrin çehresini değiştirmiştir.

Eğitim alanında geliştirilen 49 proje ile (öğretmen evi, öğretmen konutu, okul, pansiyon) Hakkâri’nin eğitim alt yapısının geliştirilmesinde çok ciddi katkılar sağlamıştır. Bu süreçte uygulamış olduğu “Bir Kitap Bir insan”, “Her Ev Bir Okul”, “Sağlıklı Gelecek Sporla Gelecek”, “Her Çocuk Bir Etkinlik” gibi farkındalık projeleri ile Hakkâri eğitimine yeni bir soluk, akademik alanda da ciddi başarılar elde edilmesine büyük katkı sağlamıştır.

Özellikle ‘Hakkâri’de Hayat Var’ sloganı ile başlattığı çalışmalarla Hakkâri’nin ülke genelinde görünürlüğü ve marka değerini yükseltmiş, yapılan kültür, spor etkinlikleriyle ve sanat festivalleriyle de (Cilo Sat Festivali, Çukurca Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali, Kar Festivali gibi) Hakkâri’nin adını duyurmuştur.

Hakkâri’de turizmin geliştirilmesi ve ilin turizm altyapısının oluşturulması kapsamında Merga Bütan kayak merkezi ile teleferik ve yürüme yollarını hayata geçiren Vali İdris Akbıyık, “Sağlıklı Gelecek Sporla Gelecek” projesiyle 65 bin öğrenciye kayak eğitimi verilmesini sağlamıştır. Kayak merkezi içerisindeki 5 yıldızlı otel ile birlikte bölge yerli ve yabancı misafirlerin uğrak yeri haline gelmiştir.

Hakkâri’de görev yaptığı süre boyunca sosyal belediyecilik çalışmalarına da ağırlık veren Vali İdris Akbıyık, Hakkâri’nin huzur kenti haline gelmesi çalışmalarıyla birlikte her ilçenin potansiyeline göre geliştirilen projelerle ilin tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin geliştirilmesi konusunda da başarılı çalışmalar gerçekleştirmiştir.

Çeşitli devletlerde incelemelerde bulunan, Kamu yönetimi ve Türkiye’nin idari yapısı hakkında eğitim seminerleri veren İdris Akbıyık ileri derecede İngilizce bilmektedir. Öğretmen Sevim Akbıyık ile evli ve 3 çocuk babasıdır.

Devlet Memurluğunda 32. yılında Mülki İdare Amirliğinde ise 29. yılında olan İdris Akbıyık 1. Sınıf Mülki İdare Amiridir.

 

 




Musa Kazım AÇIKBAŞ

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü

1968 yılında İzmir’de doğdu. 

İlk ve Ortaöğretimini İzmir’de tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi Spor Bölümünden mezun oldu. Öğrenim hayatı boyunca, Göztepe, Karşıyaka Spor Kulüplerinde ve Üniversite Takımlarının Güreş ve Futbol branşlarında aktif spor yaptı. 

1991 yılında Adana Kiremithane Endüstri Meslek Lisesinde Beden Eğitimi Öğretmeni olarak göreve başladı. 

1995 yılında Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesine Beden Eğitimi Öğretmeni olarak atanarak, meslek hayatını burada sürdürmüştür. Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde İl Tertip Komitesi Üyeliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Tertip Komiteleri Üyeliği, Çeşitli Kulüplerde Futbol Antrenörlüğü, Güreş Antrenörlüğü, Güreş Hakemliği, Kulüp Yöneticiliği, Beden Eğitim Öğretmenleri Dernek Yöneticiliği, Beden Eğitimi Öğretmenleri Dernekleri Federasyonu Kurucu Üyeliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı Kapsamında Proje Koordinatörlüğü, “Beden Eğitimi ve Spor Faaliyetlerinin Kurumsal ve Yapısal Değişim Sürecinde Ortaya Çıkan Problemler” adlı Sempozyum Genel Sekreterliği, Sinop Yüzme İl Temsilciliği ve 27.08.2015 – 18.04.2022 tarihleri arasında Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak görev aldı. 

Evli ve 2 çocuk babası olan, Musa Kazım AÇIKBAŞ 19.04.2022 tarihinde Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak göreve başlamıştır.