MUĞLA'DA 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA COŞKUYLA KUTLANDI


İl Müdürlüğümüz tarafından "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" kutlamaları Gençlik Haftası başlangıcı olan 15 Mayıs 2023 Pazartesi günü tüm ilçelerde Atatürk Anıtına çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.


Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak milli mücadeleyi başlatmasının 104. Yıldönümü ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Muğla'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.


Menteşe'de Gençlik Haftası 15 Mayıs Pazartesi günü saat 11:00'da İl Müdürlüğümüz sporcularının katılımıyla Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı.

İl Müdürlüğümüz tarafından 15-21 Mayıs 2023 tarihleri arasında kutlanacak olan Gençlik Haftasında, Merkez İlçe Menteşe'de 30'dan fazla etkinlik düzenlenirken İlçelerde ise 100'den fazla etkinlikle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları gerçekleştirildi.


Menteşe'de 19 Mayıs Cuma günü yapılan kutlama programı güzel görüntülere sahne oldu.

Saat 10.00'da Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı Çelenk Sunumu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın Okunması ile başlayan program, Atatürk Anıtından Atatürk Stadyumuna Kadar Bando Ekibi Eşliğinde, sporcu ve gençlerden oluşan 1000 kişilik gurubun taşıdığı Atatürk Posteri ve Türk Bayrağı ile yelken sporcularının katılımıyla Gençlik Yürüyüşü ile devam etti.

 
Atatürk Stadyumunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlama programı, İl Müdürümüz Kazım Açıkbaşın konuşması, şiirlerin okunması, halkoyunları gösterileri, THK radyo kontrollü maket uçak gösterisi ve spor gösterileri ile devam etti. Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.