EGE ŞAMPİYONALARINA MUĞLA DAMGASI

GSB MUĞLA YURTLARI NAMAĞLUP ŞAMPİYON

Geçen hafta Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurtları arasında yapılan Ege Bölge Şampiyonalarına, Basketbol, Futbol, Masa Tenisi ve Voleybol branşlarına 5 takımla katılan Muğla GSİM Yurt Takımları 4 dalda şampiyonluklar kazanarak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı.

34. kez düzenlenen GSB Yurtları Grup Şampiyonaları 21-25 Mart 2022 tarihleri arasında çeşitli illerde yapıldı. Denizli’de yapılan Basketbol Ege Grup Şampiyonasında, Uşak’ta yapılan Futbol Ege Grup Şampiyonasında, Kütahya'da yapılan Masa Tenisi Ege Grup Şampiyonasında ve Muğla’da yapılan Voleybol Ege Grup Şampiyonasında Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yurt Basketbol Takımı Şampiyon oldu ve Mayıs ayında yapılacak olan Türkiye Şampiyonalarına gitmeye hak kazandı.

BASKETBOL’DA NAMAĞLUP ŞAMPİYON
Denizli'de yapılan ve 7 ilin katıldığı GSB Yurtları Basketbol Ege Bölge Şampiyonasında Muğla GSİM Yurt  Erkek Basketbol Takımı, Manisa'yı 91-44, İzmir'i 115-31, Denizli'yi 107-30, ve Kütahya'yı 134-51 yenerek Finale yükseldi. Finalde Uşak ile karşı karşıya geldi ve maçtan 105-67 galip ayrılarak namağlup olarak şampiyon oldu.

FUTBOL’DA NAMAĞLUP ŞAMPİYON
Uşak'ta yapılan ve 11 ilin katıldığı Futbol Ege Bölge Şampiyonasında Muğla GSİM Yurt Erkek Futbol Takımı, ilk maçta Bilecik ile karşı karşıya geldi ve sahadan 4-0 galip ayrıldı. Sonraki maçlarda İzmir'i 4-0, Balıkesir’i 2-1 ve Manisa’yı 3-0 yenerek Finale yükseldi. Finalde Uşak ile karşı karşıya geldi ve maçtan 1-0 galip ayrılarak namağlup olarak şampiyon oldu.

MASA TENİSİ KIZ TAKIMI NAMAĞLUP ŞAMPİYON
Kütahya'da yapılan ve 10 ilin katıldığı Masa Tenisi Ege Bölge Şampiyonasına Erkek ve Kız Takımı ile katılan Muğla GSİM Kız Masa Tenisi Takımı Şampiyon oldu, erkek takımı ise gruptan çıkamadı.

Masa Tenisi Kız Takımı, Balıkesir'i 3-0, Ankara'yı 3-1, Denizli'yi 3-0, ve Aydın'ı 3-0 yenerek Yarı Finale yükseldi. Yarı Finalde Manisa'yı 3-1 mağlup eden takım, Final maçında İzmir'i 3-1 mağlup ederek namağlup şampiyon oldu.

VOLEYBOL’DA NAMAĞLUP ŞAMPİYON
Muğla’da yapılan ve 9 ilin katıldığı Voleybol Ege Grup Şampiyonasında Muğla GSİM Yurt Erkek Voleybol Takımı, ilk maçta Isparta ile karşı karşıya geldi. Isparta’yı 3-2 lik skorla geçen takım, Antalya’yı 3-0, Yarı Finalde ise Manisa’yı 3-1 mağlup ederek Finale yükseldi. Final maçında Aydın Takımı ile karşılaşan Muğla maçı 3-0 kazandı ve turnuvayı şampiyon olarak tamamladı.

İLMAN “YURTLARIMIZ SADECE BARINMA ALANI DEĞİL,AYNI ZAMANDA SOSYAL KÜLTÜREL GELİŞİM ALANIDIR”
Muğla Yurtlarının başarılarından dolayı sevinçli ve gururlu olduğunu dile getiren Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, “ Gençlerimizin birlik ve beraberlik ile çalışmaları sonucu gelen şampiyonluklar bizileri mutlu etti. Başarının asla tesadüf olmadığını, çok çalışarak, emek vererek elde edilebileceğini gençlerimiz bize bir kez daha gösterdi. Gençlerimiz kendilerine imkan sağlandığı ve güvenilip destek olunduğu takdirde neleri başarabileceklerini bir kez daha ortaya koydular. Yurtlarımız sadece barınma alanları değildir. Sosyal, Kültürel, Sportif ve eğitim faaliyetleri ile gençlerimizin bağımlılıktan uzak olmaları, sosyal ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmaları için birçok çalışma yapıyoruz. Onlar ülkemizin geleceği ve yarınlarımızın umududur. Bu nedenle Gençlerimize yapılan yatırım geleceğimize yapılan yatırımdır. Bu anlayışla spor tesislerimiz ve yurtlarımızda sunduğumuz imkânlarla, Antrenörlerimiz ve Eğitim Sorumlusu arkadaşlarımız eşliğinde turnuvalara çok çalışarak gençlerimiz iyi hazırlandı. Ege Şampiyonalarında bizleri haklı bir şekilde gururlandıran şampiyon takımlarımızı, antrenörlerimizi, sporcu gençlerimizi ve emeği geçen ekibimizi tebrik ediyor, Türkiye Şampiyonalarında başarılar diliyorum” dedi.