19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törene, Gençlik ve Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Murat Kahraman, Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Suvat Dilberoğlu, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İl Müdürümüz Ömer İlman, Protokol üyeleri, Şube Müdürlerimiz, Antrenörlerimiz ve Gençlik Liderlerimizin katılımıyla gerçekleşti.
İl Müdürümüz Ömer İlman'nın günün anlam ve önemini anlatan konuşmasının aradından, Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" isimli eserini gönüllü gençlerimizden Berrin Keleşoğlu seslendirdi. Daha sonra İstiklal Şairimize İstikbalden Mektup yarıışmasında Türkiye Üçüncüsü olan Funda Parlak ödüllü mektubunu okudu. Çalışmalarını Gençlik Merkezimizde yapan Zeybek ekibinin Halk Oyunları gösterisiyle devam eden tören, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 102. yıldönümü nedeniyle 102 adet Türk Bayraklı balonların gökyüzüne bırakılmasıyla son buldu.
19 Mayıs 1919’da milli mücadele meşalesini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bütün kahramanlarımızı rahmetle yâd ediyoruz.