56. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU TAMAMLANDI

11 Nisanda Konya’da başlayan 56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet turu 8. Etap sonunda 18 Nisanda Kuşadası’nda sona erdi.

6. 7. ve 8. Etaplar üç gün boyunca ilimizin doğa güzellikleri arasında koşuldu. 16 Nisan Fethiye - Marmaris Etabı ile ilimizde başlayan yarış, 17 Nisan Marmaris - Turgutreis Etabı ile devam etti ve 18 Nisan Bodrum - Kuşadası Etabı ile TUR 2021 tamamlandı.

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 6. Etabı olan Fethiye - Marmaris Etabının Startı Vali Orhan Tavlı, Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekeriya Bingöl ve İl Müdürümüz Ömer İlman tarafından verildi.

Marmaris Atatürk meydanında son bulan 6. Etap sonunda dereceye giren sporculara Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Bisiklet Fedarasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy ve Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın katılımıyla Madalyaları ve Mayoları takdim edildi.

7. Etap olan Marmaris – Turgutreis Etabının sonunda dereceye giren sporculara Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Vali Orhan Tavlı, Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın katılımıyla Madalyaları ve Mayoları takdim edildi.

Yarışın 8. Etabı ve aynı zamanda son etabı olan Bodrum - Kuşadası Etabının Startı Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve İl Müdürümüz Ömer İlman tarafından verildi ve bisikletçiler Kuşadası’na uğurlandı.

56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet TUR 2021'de bisikletçiler, 8. Gün boyunca toplam 1244 kilometre pedal çevirdiler.

Delko takımının 26 yaşındaki İspanyol bisikletçisi Jose Manuel Diaz Gallego, sekiz etap sonunda elde ettiği 29 saat 19 dk 40 sn derecesiyle genel klasmanda ilk sırada yer alarak turkuaz mayonun sahibi oldu ve TUR 2021'de şampiyonluğu elde etti.

Belçika'nın Alpecin-Fenix takımından Avustralyalı Jay Vine ikinci, İtalya'nın Androni Giocattoli-Sidermec ekibinden Arjantinli Eduardo Sepulveda ise üçüncü sırayı aldı.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Ülkemizin ve İlimizin tanıtımına büyük katkı sağladığını dile getiren İl Müdürümüz Ömer İlman “6. 7. ve 8. Etapları Üç gün boyunca ilimizden geçen 56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 8.etabı olan Bodrum - Kuşadası etabı ile tamamlandı. İkisi Türk 25 takımın yarıştığı 176 sporcunun katıldığı, dünyaca ünlü sporcuların kıyasıya yarıştığı Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, 192 ülkede yayınlandı. Ülkemizin ve ilimizin tanıtımına çok büyük katkı sağlayan bu büyük organizasyonu Sayın Valimiz Orhan Tavlı Başkanlığında Muğla’da tüm Kurum ve Kuruluşların üstün gayretiyle ve işbirliği içinde başarıyla tamamladık. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım” dedi.