İl Müdürlüğümüze bağlı Yurt Müdürlükleri, Şube Müdürlükleri ve İlçe Müdürlüklerinde arşiv iş ve işlemlerinin sağlıklı yürütülebilmesi ve e-arşiv sistemine geçiş sürecinde yapılması gereken arşiv işlerinin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için 19 Ağustos 2020 tarihinde İl Müdürlüğümüzde “Arşiv Hizmetleri Eğitimi” verildi. E-arşiv sistemine geçiş sürecinde yapılması gereken arşiv işleriyle ilgili bilgilerin verildiği eğitimde COVİD-19 tedbirleri kapsamında hijyen kurallarına dikkat edildi. 

 

Arşiv Hizmetleri Eğitimi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Haberleşme ve İletişim Şube Müdürü Sefer Asil Özaki ve Genel Arşiv Hizmetleri Şube Müdürü Abdullah Üstün tarafından Muğla Erkek Yurdu Konferans Salonunda verildi. Bu eğitime İl Müdürlüğümüzde görevli olan ilgili personelin dışında Aydın ve Denizli İl Müdürlüklerinden gelen personeller de katıldı.

 

Yapılan “Arşiv Hizmetleri Eğitimini” yakından takip ederek burada bir açılış konuşması yapan İl Müdürümüz Ömer İlman “Öncelikle bu eğitimi vermek için buraya gelen müdürlerimize çok teşekkür ederiz. İnanıyorum ki bu eğitimle birlikte burada bulunan ilgili personellerimiz e-arşiv sistemine geçişi çok daha verimli ve doğru bir şekilde gerçekleştirebileceklerdir. Malumunuz bilgi ve teknoloji çağındayız. Bilgi her şeyden daha kıymetli bir hale gelerek tüm hayatımızda her alanda gerekliliğini en derin şekilde hissettiriyor. Bundan dolayı da hepimizin bilgiye erişmek için ve teknolojide geri kalmamak için elimizden geleni yapması gerekiyor. Kuşkusuz gençler bizden daha iyi teknolojiyi takip edebiliyorlar, çünkü onlar bu çağda doğdular ve bu çağın teknolojisiyle yoğruldular. Gençlik ve Spor Müdürlüğü olarak gençlere yönelik hizmet vermemiz dolayısıyla gençlere daha iyi ulaşabilmemiz ve onlara yardımcı olabilmemiz için çağa ayak uydurmak ve teknolojide geri kalmamak bizim için ayrıca önemli. Buraya kadar gelmiş bulunarak eğitim verecek olan değerli müdürlerimizin bilgilerinden personelimizin büyük bir gayretle istifade edeceğine ve geçilecek olan e-arşiv sisteminde ileride sıkıntı yaşamamak için arkadaşlarımızın gerekli bilgiyi edinmek için ellerinden gelen çabayı göstereceklerine inanıyorum. Bu vesileyle bakanlığımızdan gelen değerli müdürlerimize, kardeş il müdürlükleri olarak gördüğümüz Aydın ve Denizli il müdürlüklerinden gelen arkadaşlarımıza ve burada bulunan, eğitime katılan tüm personelimize teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.