İnstagram Spor Okulu İkinci Gününde Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi.
Geçen hafta başlayan İnstagram Spor Okulunun ikinci gününde gençler ve çocuklar birlikte online olarak spor yapmaya devam ediyor. Bugünkü canlı yayına katılan İl Müdürümüz Ömer İlman Gençlere hitaben yaptığı konuşmada “Sevgili Çocuklar ve Gençlerimiz; zorlu bir süreç içerisinde bulunuyoruz. Evlerinizden çıkmadığınız bu dönemde sizlerin Spordan ve Eğitimden uzak kalmanızı istemiyoruz. Evlerinizde kalarak ve tüm kurallara uyarak bu dönemi en sorunsuz ve kısa dönemde atlatacağımıza inanıyorum. Gençlerimizin spordan uzaklaşmaması için başlatılmış olan İnstagram Spor Okulumuzu geçen hafta başlattık. Sizlerden gelecek talepler doğrultusunda program güncellenecektir. Bol Bol kitap okumak ve spor yapmak için böyle zorlu bir sürecin fırsat olarak da değerlendirilebileceğini düşünüyorum. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bir an önce bu sürecin atlatılarak sizlerle Sağlıkla Spor Tesislerimizde, Gençlik Merkezlerimizde buluşmayı diliyorum” diyerek gençlere seslendi.
İnstagram Spor Okulu ile Coronavirüs tehlikesi nedeni ile evlerinden çıkamayan gençlerin ve çocukların spordan uzaklaşmamaları için projeyi hayata geçirdiklerini belirten Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, "bu zorlu süreçte evde kalan çocuklarımızın ve gençlerimizin spordan uzaklaşmamalarını, düzenli ve planlı bir şekilde egzersizlerle formda kalmalarını hedefledik. Bu anlamda en zor dönemlerde bile sporun hayatımızdaki önemine vurgu yapmak istedik. Tüm dünyayı tehdit eden Covid-19 virüsüne karşı ülkemizde çok önemli tedbirler alındı. Biz de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Spor Tesislerimizde, Yurtlarımızda ve Gençlik Merkezlerimizde ilaçlama ve dezenfekte işlemlerini yaptık. Spor ve eğitim faaliyetlerinin ertelenmesiyle birlikte çocuklarımızın ve gençlerimizin virüs tehlikesinden korunmaları için evde kalmalarını ısrarla istiyoruz. Spor her zaman ve her yerde yapılabilir anlayışıyla evlerinde spor yapmalarını teşvik etmek ve yardımcı olmak amacıyla bu programı geliştirdik. Geri dönüşler ve İnstagram Spor Okuluna katılım ne kadar haklı olduğumuzu bize gösterdi. Bu programı okullar başlayıncaya kadar geliştirerek devam ettirmek istiyoruz. Bu vesile ile tüm gençlerimizi ve çocuklarımızı İnstagram Spor Okulumuza katılmaya davet ediyorum; ayrıca koruma tedbirlerine dikkatle uymalarını istiyorum. Ayrıca Instagram Spor Okulu projesinde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.
Katılımcılara her programın sonunda kura ile çeşitli hediyeler veriliyor. İl Müdürü Ömer İlman tarafından şanslı katılımcılara Milli Takım Forması ve Safahat kitabı hediyeleri kura çekimiyle belirlendi.