2019 - 2020 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Faaliyet Programında yer alan Voleybol Genç A Kızlar ve Erkekler Yarı Final Grup Maçları Muğla’da dahil olmak üzere 12 farklı ilden toplam 192 sporcunun katılımıyla 26 - 29 Şubat 2020 tarihleri arasında gerçekleşti.

Voleybol Genç A Kızlar ve Erkekler Yarı Final Grup Müsabakaları İl Müdürümüz Ömer İlman'ın katılımıyla Menteşe Spor Salonu'nda 25 Şubatta yapılan Teknik toplantı ile başladı.

4 gün süren müsabakalar büyük çekişmelere sahne oldu. Yarı final maçları 29 Şubat cumartesi günü tamamlandı. Kızlar ve Erkekler Grup maçlarında 2 şer takım Final maçlarına gitmeye hak kazandı. Erkeklerde Muğla’yı temsil eden Mehmet Erdoğan Anadolu Lisesi iyi mücadele etmesine rağmen Finale çıkamadı.

Final müsabakalarına gitmeye hak kazanan takımların başarı ve ödül belgelerini İl Müdürümüz Ömer İlman, Voleybol Federasyonu Üyesi Alaittin Varol, Voleybol Federasyon Gözlemcisi Ali İnan ve Voleybol Muğla İl Temsilcisi Ümit Zafer Dokucu takdim etti.

Yarı Final Müsabakalarını yakından takip eden İl Müdürümüz Ömer İlman yaptığı açıklamada “Bu yıl Okul Sporları Grup müsabakalarından Muğla’mızda düzenlenen 3. Faaliyetimiz olan Voleybol maçları büyük bir çekişmeyle geçti. Erkekler ve Kızlar olmak üzere 2 kategoride yapılan maçların Kızlar gurubunu Atatürk Spor Salonunda, Erkekler grubunu ise Menteşe Spor Salonunda gerçekleştirdik. İlimize gelen sporcularımızı ve antrenörlerimizi en iyi şekilde karşıladık. Kızlar ve Erkekler grubunda finale yükselen takımları tebrik eder, başarılarının devamını dilerim. Katılım gösteren tüm sporcularımızı, antrenörlerimizi, hakemlerimizi ve 4 gün boyunca emeği geçen tüm personelimizi teşekkür ediyorum.” Dedi.

Yarı Final Maçlarına Katılan İller:

ANKARA, DENİZLİ, ISPARTA, İZMİR, KARAMAN, KONYA, MANİSA, MUĞLA, ANTALYA, BİLECİK, İSTANBUL, MERSİN.

Kızlar Gurubunda Finale kalan takımlar

-       İstanbul Özel Beykent Okyanus AL

-       İzmir Özel Gelişim Koleji AL

Erkekler Grubunda Finale kalan takımlar

-       Manisa Turgutlu Final AL

-       İzmir Özel Mavişehir Okyanus AL