Türkiye genelinde 12 ilde uygulanan DENEYAP Türkiye Teknoloji Atölyesi yeniden başladı. Muğla Uluslararası Gençlik Merkezinde yaz okulu bugün başladı. Bilindiği gibi pandemi dolayısı ile okullara ara verilmişti. İşte bu uzun aradan sonra “Yaz Okulu” uygulaması ile gençler 6 hafta boyunca Gençlik Merkezinde ağırlanarak proje kapsamında çalışmalarına devam edebilecekler.

Pandemi kapsamında projede çeşitli önlemler alındı. Daha önce 20 kişilik olan sınıflar covid-19 önlemleri kapsamında 5 kişilik olacak şekilde revize edildi. Sağlık kurallarına dikkat edilerek gerçekleşen “Yaz Okulu”nda toplam 70 öğrenci eğitim görecek ve öğrenciler 6 hafta boyunca Gençlik Merkezindeki eğitim faaliyetlerine katılabilecekler. Proje kapsamında öğrenciler “Tasarım ve Üretim” ile “Robotik Kodlama” konularında eğitim görerek hem birbirlerinden feyz alacak hem hocalarından destek görecekler.
Projenin açılışında yer alıp DENEYAP projesine katılan öğrencilere konuşma yapan İl Müdürümüz Ömer İlman şunları söyledi: "Sağlık kurallarına uygun bir şekilde sizleri ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Öncelikle yaz döneminde tatilinizden feragat edip derslere geldiğiniz için sizlere ve ailenize çok çok teşekkür ederiz. Eminim ki 6 hafta boyunca sağlık kurallarını dikkate alarak ferah ve temiz bir ortamda şimdinin ve geleceğin bilimlerinden olan “Tasarım ve Üretim” ile “Robotik kodlama” konularında hayallerinizi gerçekleştirmek için fırsat bulacak ve onu en iyi şekilde gerçekleştireceksiniz. Gençlik Merkezindeki arkadaşlarımızla birlikte sizlere destek olacağımızı ve her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi isterim. Tekrar teşekkür eder, gerçekleştireceğiniz projelerinizde başarılar dilerim.”