MUĞLA SPOR TURİZMİ YOL HARİTASI BELİRLENİYOR

Muğla Valiliğinin himayelerinde, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı, Muğla Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu işbirliğinde 26 Mart 2022 Cumartesi günü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde“Muğla Spor Turizmi Çalıştayı” düzenlendi.

Çalıştay, Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, İl Müdürümüz Ömer İlman, Muğla Turizm İl Müdürü Zekeriya Bingöl ve GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan'ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Muğla Spor Turizmi Çalıştayı’na vereceğiniz katkılar çok önemli diye sözlerine başlayan Muğla Valisi Orhan Tavlı, “Muğla’da var olan spor turizmi altyapısını daha ileriye taşımak için çalışmalara başladık. Bunları daha güzele ve daha güçlü bir şekilde nasıl çevirebiliriz, nasıl dönüştürebiliriz hep birlikte bunun mücadelesini veriyoruz. Muğla’mız doğası ile tarihi ile kültürü ile tabiat varlıkları ile turizm yapma, spor yapma huzuru arayanların bir arada olduğu yeryüzü cenneti marka şehirlerden birisi” dedi.

İl Müdürümüz Ömer İlman ise yaptığı konuşmada "Doğası, Tarihi, Kültürü, Coğrafi yapısı ile yeryüzü Cenneti Muğla’mız 12 ay boyunca her türlü sporun yapılmasına imkân sağlayan nadir illerimizden birisidir. Bu özellik bizim için çok değerlidir. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Spor Hizmetleri, Gençlik Hizmetleri ve Yurt Hizmetlerimiz ile Ülkemizin geleceği gençlerimize hizmet etmekten büyük bir mutluluk duymaktayız. İlimizde faal 375 spor kulübü, 86.417 lisanslı sporcu ve 8 branşta 59 Mili sporcumuz bulunmaktadır. 2022 Yılında ilimizde ilk üç ayda 277 spor organizasyonu düzenlemiş olup bu faaliyetlere 14.961 sporcu katılmıştır. İlimiz birçok uluslararası, ulusal, bölgesel ve yerel organizasyona ev sahipliği yapmaktadır. Dünya Ralli Şampiyonası, Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Yat Yarışları, Dünya Optimist Şampiyonası bunlardan başlıcalarıdır. En temel hedefimiz Turizmde Marka Kent olan Muğla’mızın Spor Organizasyonlarında Marka Kent olmasıdır. Spor Faaliyetleri ile Turizme destek verilerek Turizmin 12 Aya yayılmasıdır” dedi.

Muğla’da spor turizminin geliştirilmesi, ilin tanıtılması ve pazarlanmasının sağlanması, spor turizmi rehberinin oluşturulması, Muğla’da spor turizmi ile ilgili farkındalık oluşturulması, ilimizin spor haritasının çıkartılması amacıyla gerçekleştirilen çalıştay ile spor turizminin mevcut durumu, Çevre Planlama Tesisleşme ve Yatırım, Pazarlama, Tanıtım ve İletişim, Spor Turizminde Örgütlenme ve Destinasyon Yönetimi, Yatırım, Finansman, Teşvik ve Sponsorluk, Spor Çeşitliliği, Branşlar ve Sürdürebilirlik ile ilgili tüm konulara ışık tutuldu.

Dünya Turu modeli sayesinde tüm katılımcıların her soruya ilişkin fikirleri alındı, çalıştay sonunda hazırlanacak rapor ile Muğla ili Spor Turizmi adına yol haritası belirlenmiş olacak.

Kamu, Üniversite ve Sektörün bir araya geldiği Çalıştaya davetli olarak gelen konukların vereceği katkılar, Muğla’nın spor turizmindeki geleceğine yön verecek.