KÖYCEĞİZ’DE 2 AYDA 2.ŞAMPİYONAYA EV SAHİPLİĞİ YAPTIK

BÜYÜKLER TÜRKİYE ŞAMPİYONASI KÜREK YARIŞLARI KÖYCEĞİZ’DE YAPILDI

Fenerbahçe ve Galatasaray Kürek Takımları “Büyükler Türkiye Şampiyonası Kürek Yarışları” İçin Köyceğiz’e geldiler.

Ocak ayında Türkiye Kupası Kürek Yarışları için Köyceğiz’e gelen Fenerbahçe ve Galatasaray Kürek Takımları bu ayda Büyükler Türkiye Şampiyonasına kürek yarışları için Köyceğiz Su Sporları Kamp Eğitim Merkezine geldiler.

İl Müdürlüğümüzün ev sahipliğinde Türkiye Kürek Federasyonu 2021 yılı faaliyet programında yer alan “Büyükler Türkiye Şampiyonası Kürek Yarışları” 11-12 Şubat 2021 tarihleri arasında Köyceğiz Su Sporları Kamp Eğitim Merkezinde yapıldı.

Yarışmalara Fenerbahçe ve Galatasaray Kürek Takımlarından toplam 70 sporcu katıldı.

Kürek yarışları 2000 metre üzerinde 4 kulvar olarak yapıldı.
Puanlı bir yarışma olan Büyükler Türkiye Şampiyonasında her tekne sınıfında ilk üç sırayı alan sporculara madalya ve Erkekler (E+HE+U23E+U23HE), Kadınlar (K+HK) kategorilerinde ilk üç sırayı alan kulüplere ise kupa takdimi yapıldı.

Dereceye giren sporculara madalya ve kupalarını Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu, İl Müdürümüz Ömer İlman ve Köyceğiz İlçe Müdürümüz Mehmet Kaleli takdim etti.

İlman “MUĞLAMIZ TARİHİYLE, DOĞASIYLA VE KÜLTÜRÜYLE HER TÜRLÜ SPORUN YIL BOYUNCA YAPILABİLECEĞİ TÜRKİYE’NİN VE DÜNYA’NIN NADİR BÖLGELERİNDEN BİRİSİDİR”

İl Müdürümüz Ömer İlman yaptığı açıklamada “Ocak ayında ev sahipliğini yapmış olduğumuz Türkiye Kupası Kürek Yarışlarından sonra bu ayda Büyükler Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapmış bulunmaktayız. Ülkemizin köklü kulüplerinden Fenerbahçe ve Galatasaray kürek takımlarını bir kez daha ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. İlimiz tarihiyle, doğasıyla ve kültürüyle her türlü sporun yıl boyunca yapılabileceği Türkiye’nin ve Dünya’nın nadir bölgelerinden birisidir. İlimiz su sporları konusunda çok önemli bir yere sahiptir. Su Sporlarında Muğla’nın daha iyi yerlere gelmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. Turizmin Spor organizasyonları yoluyla yılın tümüne yayılmasını hedefliyoruz. Bugün Köyceğiz Su Sporları Merkezimizde bir kez daha ezeli rekabet Fenerbahçe İle Galatasaray arasında Kürek Sporunda Köyceğiz’de yaşandı. Çok çekişmeli güzel yarışlara sahne oldu. Ben bu vesileyle yarışlara katılan Galatasaray ve Fenerbahçe takımlarının sporcularını tebrik eder, Federasyonumuza ve bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ezeli rekabetin ebedi dostlukla devam etmesini dilerim.” dedi.

BÜYÜKLER TÜRKİYE ŞAMPİYONASI KÜREK YARIŞLARI SONUÇLARI

Kadınlar 1x

1- Elis Özbay (Fenerbahçe)
2- Deniznur Serra Baykara (Galatasaray)
3- Ayşe Cemre Can (Fenerbahçe B)

Erkekler 1x

1- Onat Kazaklı (Fenerbahçe)
2- Hamza Mert Avunduk (Fenerbahçe B)
3- Enes Yenipazarlı (Fenerbahçe C)
4- Eren Efe Kara (Galatasaray)

Erkekler 2

1- Gökhan Güven –Selahattin Gürsoy (Fenerbahçe)
2- Aydın İnanç Şahin – Kaan Yılmaz Aydın (Fenerbahçe B)
3- Emre Kubilay Oğuz – İlyas Çağatay Ürdem (Galatasaray)

Hafif Kilo Erkekler 2x

1- Denizhan Aydın – Bayram Sönmez (Fenerbahçe)
2- Fatih Ünsal – Mert Kaan Kartal (Fenerbahçe B)
3- Şefik Çakmak – Enes Gök (Galatasaray)

Kadınlar 2

1- Didem Sürer – Petek Hepsağ (Fenerbahçe)
2- Aslıhan Naran Akkay – Miray Kasap (Galatasaray)
3- Irmak Fertuğ – Zeynep Ece Tilki (Fenerbahçe B)

Hafif Kilo Kadınlar 1x

1- Elis Özbay (Fenerbahçe)
2- Mervenur Uslu (Galatasaray)
3- Ebru Akınal (Fenerbahçe B)
4- Nigar Hatun Demiroğlu(Fenerbahçe C)

Erkekler 8+

1- Hamza Mert Avunduk, Samet Kaban, Besim Tolga Şahinoğlu, Mert Ali Dağlı, Kaan Yılmaz Aydın, Ali Ardıl İlgün, Altar Karabudak, Enes Yenipazarlı, Kaan Şahin (Fenerbahçe B)

2- Emre Kubilay Oğuz, İlyas Çağatay Ürdem, Ulaş Kurt, Yunus Emre Çegen , Şefik Çakmak, Enes Gök, Serkan Erkal, Enver Erman, Mehmet Karabaşoğlu (Galatasaray)

3- Denizhan Aydın, Mert Kaan Kartal, Gökhan Güven, Onat Kazaklı, Bayram Sönmez, Selahattin Gürsoy, Fatih Ünsal, Aydın İnanç Şahin, Hasan Selahattin Tayfun (Fenerbahçe)

Bu sonuçlara göre Büyükler Türkiye Şampiyonası Kürek Yarışları’nın 1. Fenerbahçe olurken Galatasaray 2. oldu.