Pandemi normalleşme sürecinde ilk hakemlik kursu başladı. Türkiye Atletizm Federasyonu ve İl Müdürlüğümüz iş birliğinde düzenlenen Atletizm Aday Hakemlik kursu  Muğla Erkek Yurdu Konferans Salonunda yapılmaya başlandı. 11 – 14 Haziran 2020 tarihleri arasında yapılacak hakemlik kursuna Pandemi sürecinde beklenenden daha fazla katılım gerçekleşti.

Hakemliğe terfi edecek hakem adaylarının eğitimi 4 gün sürecek. Atletizm hakemlik kursuna Muğla, Aydın, İzmir, Denizli, Uşak, Afyon ve Siirt’ ten toplam 37 kişi katılım gösterdi.

Kurs boyunca hijyen kurallarına özen gösterilerek Bakanlığımızın yayımladığı “Kontrollü Sosyal Hayat Rehberi” ve İl Hıfzıssıhha Kurulu talimatları doğrultusunda Sosyal Mesafe ve sağlık kurallarına dikkat edilerek kurslara başlandı.

Hakemlik Kursunun açılış konuşmasını yapan İl Müdürümüz Ömer İlman, “ Pandemi normalleşme sürecinde Türkiye’deki en popüler spor dallarından biri olan Atletizm branşında ilk Aday Hakem Kursumuzu başlatmış bulunmaktayız. Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ülkemizde ilk ortaya çıktığı andan itibaren çok önemli tedbirler alındı. Gençlik Faaliyetleri, Spor Faaliyetlerimiz ve Yurt Hizmetlerimiz bu süreçte normal rutininin dışına çıktı. Artık normalleşme süresi içerisindeyiz. Bu süreçte ilk Hakemlik kursumuza talep beklenenden yüksek oldu. Muğla’mızda dahil 7 İlden toplam 37 kursiyerimizle Sosyal Mesafe, Maske ve temizlik kurallarına uyularak kurslarımıza devam edilecektir.” dedi.