2019 - 2020 Eğitim - Öğretim Yılı Okul Sporları Faaliyet Programında yer alan 18 – 20 Şubat 2020 tarihleri arasında Halter Genç B Erkekler ve Kızlar Türkiye Birinciliği Müsabakaları Muğla da dahil olmak üzere 45 farklı ilden gelen sporcuların katılımıyla İlimiz Dalaman ilçesinde yapıldı.

Açılış Seremonisi yürüyüşünün ardından Şehitlerimiz anısına 1dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra  İl Müdürümüz Ömer İlman, Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, Gençlik ve Spor Bakanlığı Şube Müdürü Nuri Kılıç, Dalaman Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ertuğrul ve Dalaman İlçe Kaymakamı Ali Güldoğan’ın konuşmalarıyla devam etti.

Şampiyonaya Genç B Kızlar kategorisinde 141 Sporcu, Genç B Erkekler kategorisinde ise 288 Sporcu olmak üzere toplamda 729 Sporcu katılım gösterdi.

İlk Dörde giren Sporcuların Ödüllerini, İl Müdürümüz Ömer İlman, Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, Gençlik ve Spor Bakanlığı Şube Müdürü Nuri Kılıç, Dalaman Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ertuğrul, Dalaman İlçe Kaymakamı Ali Güldoğan ve Garnizon Komutanı Albay Kemal Tayfun Çanlı taktim etti.

İl Müdürümüz Ömer İlman, “Okul Sporları Faaliyetleri Halter Türkiye Şampiyonasının bu güzel ilçemiz Dalamanda yapılmasından dolayı gururluyuz. Bizim gençliğimiz Ülkemize Şampiyonluklar getiren Halil Mutlu ve Naim Süleymanoğlu ile geçti. Tüm spor dalları arasında halter deyince bizim hep Olimpiyat Madalyaları, Dünya Şampiyonlukları aklımızda kaldı. Çok değerli Federasyon başkanımız ve ekibinin girişimleriyle inşallah Türk Halteri önümüzdeki dönemde de hak ettiğini alacaktır. Okul Sporlarına Bakanlığımızın ve Şube Müdürümüzün verdiği desteklerden ötürü çok teşekkür ediyoruz. Bu şampiyonanın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Katılan tüm sporcularımıza, idarecilerimize, antrenörlerimize ve emeği geçen ekibimize şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

Katılan İller: ADANA, AFYONKARAHİSAR, AĞRI, AMASYA, ANKARA, ANTALYA, AYDIN, BARTIN, BİLECEİK, BURSA, ÇANKIRI, DENİZLİ, DÜZCE, EDİRNE, ESKİŞEHİR, GAZİANTEP, HATAY, ISPARTA, İSTANBUL, İZMİR, KAHRAMANMARAŞ, KARAMAN, KAYSERİ, KIRIKKALE, KİLİS, KONYA, KOCAELİ, KÜTAHYA, MALATYA, MERSİN, MUĞLA, NEVŞEHİR, NİĞDE, ORDU, OSMANİYE, RİZE, SAKARYA, SAMSUN, SİVAS, ŞANLIURFA, ŞIRNAK, TEKİRDAĞ, TOKAT, UŞAK, VAN.