Bakanlığımızın ve Milli Eğitim Bakanlığının arasında imzalanan iş birliği protokolü gereğince 81 ilde eş zamanlı uygulanan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında ölçümleri yapılan ve 1 yıl boyunca antrenmanlara devam eden sporculara yönelik 3. Etap tarama testi tüm ilçelerde devam ediyor.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi, okullarda yeterli fiziksel ve eğitsel altyapı oluşturularak öğrencilerin spor aktivitelerine erişimlerinin sağlanması, sporun tabana yayılması, öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi ve yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi, beden eğitimi ve spor alanında ihtiyaç duyulan alanlar için nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi, gençlik ve spor alanındaki hizmet ve faaliyetlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında iş birliğinin güçlendirilmesini amaçlamaktadır.

Menteşe Spor Salonunda toplam 89 sporcunun katıldığı ve antropometrik ölçümler, koordinasyon- beceri testi ve dayanıklılık testinden (mekik koşusu) oluşan ölçümleri bizzat takip eden İl Müdürümüz Ömer İlman, “ Muğla'da geleceğin yıldız sporcularını keşfetmeyi ve yetiştirmeyi amaçlayan bu proje bizi heyecanlandırıyor.  Tüm ilçelerimizde antrenmanlara devam eden genç sporcularımıza yönelik gerçekleştirilecek testlerin ardından son bir ölçüm daha yapılacak ve 1 yıllık uzun maratonun ardından sporcularımız yeteneklerine göre branşlara ayrılacak. İnşallah olimpik branşların tamamında birçok sporcu yetiştireceğiz ve 2028 hatta 2032 olimpiyatlarına kadar sporcularımızı hazırlamış olacağız. Bu proje ile sportif bakımdan ülkemizin ve Muğla’mızın geleceğine yatırım yapmayı amaçlıyoruz. Projenin amacına ulaşabilmesi için hafta içi her gün öğrencilerimizi okullarından alarak spor salonlarımıza İl Müdürlüğümüz imkanları ile taşıyoruz. 15.00- 17.00 saatleri arasında Uzman Antrenörlerimiz yönetiminde çocuklarımız antrenman yapıp sportif eğitim alıyor. Müdürlüğümüzün tüm imkânlarını seferber ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Bu vesile ile tarama testlerine katılan ve antrenmanlara devam eden tüm öğrencilerimize başarılar dilerim. Emeği geçen eğitimcilerimize, velilerimize ve tüm personelimize teşekkür ediyorum ” dedi.