14 farklı ilde farklı temalarla eş zamanlı yapılmakta olan Tematik Kış Kamplarına İlimiz, 5. kez gururla ev sahipliği yapıyor. “İnsan ve Toplum Kampı”, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ev sahipliğinde Milas yurdunda gerçekleşiyor. Kampa 6 farklı ilden gelen öğrenciler katılım sağlıyor. Kampa Elazığ, Konya, Tekirdağ, Karaman, Nevşehir ve Tunceli yurtlarında kalan 150 kız öğrenci katılıyor.
5. Tematik Kış Kampımızın açılış konuşmasını İl Müdürümüz Ömer İlman yaptı ve ardından Kredi Daire Başkanımız İlkay Atlı, Milletvekillerimiz Yelda Erol Gökcan, M. Yavuz Demir ve Milas Kaymakamımız Eren Arslan'ın konuşmalarının ardından kamp programı başladı.
Gelen misafirler kamp boyunca geziler, yarışmalar ve birçok sosyal etkinlikle bir arada olacak. Doğası, tarihi ve kültürel zenginlikleri tanıması amacıyla Milas’ı gezecek olan gençler, farklı faaliyetlerle keyifli vakit geçirecek.
5. kez yapılan kampların tamamına ev sahipliği yapmış olmanın onuru ve sorumluğunu taşıdığını söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, “İnsan ve Toplum Kampı kapsamında 6 farklı ilden Muğla’ya öğrenciler geldi. 5.si yapılan ve seçim yapılarak verilen kampların tümüne Muğla olarak ev sahipliği yapmanın onurunu yaşıyoruz. İlimizin tanıtımı açısından bu etkinlikleri önemsiyoruz. Kampa Elazığ, Konya, Tekirdağ, Karaman, Nevşehir ve Tunceli illerimizden bulunan yurtlarımızdan 150 gencimiz katılacak. Kamp boyunca alanlarında ünlü uzman isimler gençlerimize konferanslar verecekler. Prof. Dr. Yavuz Selvi, Doç. Dr.Tayfun Doğan, Sunucu Pelin Çift, Sunucu Zeynep Bayramoğlu, Yazar Yusuf Kaplan, Yazar Süleyman Ragıp Yazıcılar, Gazeteci-Yazar Mehmet Ali Bulut, Sanatçı Sedat Anar bizlerle ve misafir gençlerimizle birlikte olacaklar. Kamp boyunca misafir gençlerimiz geziler, yarışmalar ve birçok sosyal etkinlikle misafirlerimiz doğası, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle Milas ilçemizde ve ilimizde unutulmaz bir hafta geçirecekler.  Beşinci kez yapılan kamların tamamına ev sahipliği yapmış olmanın onuru ve sorumluğunu taşıyan tüm ekibimize kolaylıklar ve başarılar diliyorum” dedi

GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜLÜĞÜ KREDİ VE YURTLAR 5.TEMATİK KIŞ KAMPI SONA ERDİ

1.GÜN
5. Tematik Kış Kampları programı kapsamında “İnsan ve Toplum Kampı” Muğla Uluslararası Gençlik Merkezinin Pi Comedya isimli tiyatro topluluğunun hazırlamış olduğu “Tom, Dick, Harry” isimli oyunuyla ilk gününü tamamladı. Program sonunda KYK Milas Yurt Müdürü Sercan Acarsoy Pi Comedya isimli tiyatro topluluğu oyuncularına çiçekler hediye edip, teşekkür belgelerini takdim etti. 
2.GÜN
Yazar Yusuf Kaplan’ın “Çağrısı Çağ’ını Kuracak Bir Gençlik” sunumuyla ikinci gün başladı. Daha sonra "Türkler Geliyor" sinema filmini izlediler.
3.GÜN
İlimizde misafir ettiğimiz öğrencilerimiz ile birlikte eğlenceli anlar yaşandı. Yumurta Yarışması, Çuval Yarışması, Parkur ve Halat Çekme Yarışmalarıyla eğlence dolu dakikaların ardından yarışmaları kazanan İllere kupaları verildi. Daha sonra Milas İlçesinde bulunan şehitliğe ziyaret eden öğrenciler, Kuran-ı Kerim okuyarak dua ettiler. Yazar Süleyman Ragıp Yazıcılar’ın sunumuyla devam eden programda, gün sonunda Sunucu Zeynep Bayramoğlu'nun sunmuş olduğu "Medya ve İnsan" isimli program ile sona erdi.
4.GÜN
4. günde Öğrenciler sabah Milas Uzunyuva Hekatomnos Anıt Mezarı, Milas Müzesi, Ulu Camii ve Beçin Kalesini gezdiler. Öğleden sonra Bodrum Antik Tiyatro, Yel Değirmenlerinde ve Bodrum sokaklarında gezinti yaptılar. Gün sonunda Kamp sürecinde ilimize konuk olan davetlilerin yapmış oldukları sunumlardan sorular hazırlanarak oluşturulan Bilgi yarışması düzenlendi. Bilgi Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
5.GÜN
Kış kampının son gününde 6 farklı ilden gelen 150 öğrenci Santur Sanatçısı Sedat Anar eşliğinde keyif dolu bir müzik şöleni dinlediler. Daha sonra Prof. Dr. Psikiyatrist Yavuz Selvi hocanın harika sunumuyla son program gerçekleşti.

Kamp sonunda konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İLMAN, “5 gün süren İnsan ve Toplum Kampını, 6 farklı ilden 150 öğrencimizle eğitici, öğretici programlarla çok güzel bir 5 gün geçirdik. Ünlü Konuklarımızla etkileyici programlar yaptık. Öğrencilerimiz ile Beçin kalesi ve Bodrum antik Tiyatro gezileri düzenledik. Kampımıza katılan tüm konuklara, görev alan herkese ve diğer illerden gelen tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.” dedi.