19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MUĞLA'DA COŞKUYLA KUTLANDI


19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Gençlik Haftası başlangıcı olan 15 Mayıs Çarşamba günü tüm ilçelerde Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.


Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak milli mücadeleyi başlatmasının 105. Yıldönümü ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Muğla'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.


15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan olan Gençlik Haftasında, Merkez İlçe Menteşe'de 40'tan fazla etkinlik düzenlenirken İlçelerde ise 150'den fazla etkinlikle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

 

19 Mayıs Pazar günü Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlamalar, Muğla Atatürk Stadyuma kadar yapılan gençlik yürüyüşü ile devam etti. Muğla Valisi Sayın Dr. İdris Akbıyık ve protokol üyelerinin katılımıyla Muğla Atatürk Stadyumunda yapılan muhteşem kutlama töreni program sonunda stadyumdaki spor alanlarının gezilmesi ve sınırsızlık meydanındaki stantların gezilmesi ve spor etkinlikleri ile devam etti.