GSB MUĞLA YURTLARI YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNE HAZIR

MUĞLA’DA YURTLARA YERLEŞTİRME ORANI YÜZDE 100

Muğla Valisi Sayın İdris Akbıyık, 2023-2024 Eğitim Öğretim dönemi öncesi Kötekli’de bulunan Şems-i Ana Kız Öğrenci Yurdunu ziyaret etti.

Yeni eğitim dönemi öncesi hazırlık çalışmalarını inceleyen Vali Akbıyık, odaların modern bir yapıda olduğunu, yurtların eğitim öğretime hazır olduğunu, Muğla’da yurt probleminin olmadığını ve Muğla olarak hazır olduklarını ifade etti.

Muğla Valisi Sayın İdris Akbıyık, İl Müdürümüz Kazım Açıkbaş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sülün ve Yurt Hizmetleri Müdürümüz Koray Bali Şems-i Ana Kız Öğrenci Yurdunda hazırlık çalışmalarını yerinde inceledi.

Öğrenci odalarını, yemekhaneyi, konferans salonunu, genç osifi, fitness salonunu ve sosyal alanları gezen Vali Akbıyık öğrencilerle kısa bir sohbet etti.

Sayın Valimize yurt hakkında bilgi veren İl Müdürümüz Kazım Açıkbaş, Muğla’daki GSB Yurtlarının 7 bin 550 kız, 6 bin 337 erkek öğrenci olmak üzere toplam 13 bin 887 kapasite ile öğrencilere hizmet verdiğini, Merkez ilçe Menteşe’de ise 5 bin 852 kapasite kız, 5 Bin 50 kapasite erkek olmak üzere toplam 10 bin 902 kapasiteli 5 adet yurt olduğunu söyledi.

“MUĞLA’DA YURT PROBLEMİ YOK”

Yurt ziyaretinden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Muğla Valisi Sayın İdris Akbıyık, “Memleketimiz ağır bir deprem yaşadı. Türkiye topyekûn depremzedeleri ağırlamak için gayret gösterdi. Bu çerçevede Muğla’da 6 binden fazla depremzede vatandaşı en iyi şekilde ağırlandık, vatandaşlarımız memleketlerine döndüler. Bugün yurtlarımızda inceleme yaptık. Yurtlarımız eğitim öğretime hazır, Muğla’da yurt problemi yok, odaların hepsi modern. Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın gençlere verdiği değeri gördük böylece. Muğla olarak hazırız. İnşallah eğitim öğretim yılı fiziksel yapının beraberinde akademik olarak da başarılı geçer” diye konuştu.

“MSKÜ’DE ÖĞRENCİ DESTEK BİRİMİ KURULDU”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sülün ise şunları söyledi, “Üniversitemizde öğrenci destek birimi kurduk. Buradan aldığımız bilgileri yurt müdürlüğüne iletiyoruz. Paydaş olarak problemleri çözüyoruz. Bize yurt soran öğrenci yok denecek kadar az. Bu da yurt sorununun olmadığını gösteriyor. Çok nadir bilgi almak için danışanlarımız oluyor. Kayda değer bir problem olmadığını söyleyebilirim. Umarım akademik olarak da başarılı bir yıl geçiririz”

“BAŞVURU YAPAN ÖĞRENCİLERİN TAMAMINI YURTLARIMIZA YERLEŞTİRMENİN ONURUNU YAŞIYORUZ”

“Başvuru yapan öğrencilerin tamamını yurtlara yerleştirmenin onurunu yaşadıklarını” söyleyen İl Müdürümüz Kazım Açıkbaş ise, “Depremzedelerimizi memleketlerine yolcu ettik. En son kalanları da geçen hafta uğurladık. Allah bir daha böyle felaketler göstermesin. GSB yurtları devletin ve milletin yurdu, yuvası olmaya devam edecek. Personelimizle birlikte hızlı bir şekilde çok çalışarak yurtlarımızı öğrencilerimize hazır hale getirdik. Başvuru yapan öğrencilerimizden dışarıda kalan öğrenci yok. Hepsi yurda yerleşti. Yurt olmayan ilçelerimizde otel kiralayarak ve kamu misafirhanelerini kullanarak öğrencilerimizin barınma sorununu çözdük. Eğitim öğretim yılının sorunsuz bir şekilde geçeceği kanaatindeyiz. Yurtlarımızın fiziki şartları sosyal yapısı ve spor alanları öğrencilerimizi çok mutlu ediyor.”

Ula ve Yatağan ilçelerindeki öğrencileri merkez yurtlarda, Seydikemer’deki öğrencileri Fethiye’deki yurtlarda, Dalaman ve Köyceğiz’deki öğrencileri ise Ortaca Yurdunda barındırdıklarını söyleyen Açıkbaş “Yurtlarımız tam kapasiteyle öğrencilerimizin hizmetindedir” dedi.