GELECEĞİN YETENEKLİ SPORCULARI SEÇİLİYOR

TÜRKİYE’DE SPORUN ALTYAPISI OLUŞTURULUYOR

TÜRKİYE SPORTİF YETENEK TARAMA ÖLÇÜMLERİNE BAŞLANDI

Bakanlığımızın Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme projesi kapsamında öğrencilerin son ölçümleri yapılmaya başlandı.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında 2017-2018 eğitim-öğretim yılında yapılan taramalardan sonra spora yatkın bulunan ve temel spor eğitimlerini tamamlayarak ara ölçümlerde uygulanan temel motorik, dayanıklılık ve koordinasyon testlerine katılan çocukların spora yönlendirilmelerinin son aşamasına Menteşe Spor Salonunda başlandı.

Menteşe Spor Salonunda 10 Şubat tarihinde başlayan ölçümlere Menteşe İlçesinden 50 öğrenci katıldı. İl Müdürlüğü antrenörlerinin yaptırmış oldukları ölçümler Şubat ayı içinde tüm ilçelerde yapılacak. Muğla genelinde 450 öğrencinin katılacağı yetenek tarama ölçümleri sonunda öğrenciler yeteneklerine göre spor branşlarına yönlendirilecekler.

Menteşe Spor Salonunda yapılan son ölçümlere İl Müdürümüz Ömer İlman ve Menteşe İlçe Müdürümüz Yavuz Karahasanoğlu ziyaret ettiler ve ölçümler hakkında antrenörlerden bilgi aldılar.

TÜRKİYE SPORTİF YETENEK TARAMASI VE SPORA YÖNLENDİRME PROJESİNİN AMACI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünü yerleştirmek, spora başlama yaşında bulunan çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamaktır.

“AMACIMIZ SPORU GENİŞ KİTLELERE YAYMAK, SPOR KÜLTÜRÜNÜ YERLEŞTİREREK ÇOCUKLARIMIZA SPORU SEVDİRMEK”

Salgın nedeniyle ertelenen denge ve reaksiyon testleri için bir açıklama yapan İl Müdürümüz Ömer İlman, “Amacımız sporu geniş kitlelere yaymak, spor kültürünü yerleştirerek çocuklarımıza sporu sevdirmek ve ölçümler sonucunda çocukların yeteneklerine göre spor branşlarına yönlendirmek ve böylelikle Türkiye’de Sporun altyapısını oluşturmak. Biz pandemi döneminde hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasında çocuklarımızı aileleriyle birlikte spor yapmaya teşvik ettik. Sosyal medya hesaplarımız üzerinden yaptığımız canlı yayınlara öğrencilerimiz ile aileleri yoğun bir şekilde katılım gösterdiler. Şimdide Covid-19 kurallarına uyularak çocuklarımızın son ölçümlerini yapmaya başladık. Şubat ayı boyunca İlimiz genelinde toplam 450 öğrencinin son ölçümlerini yapacağız. Ben bu vesileyle gençlerimize sporsuz kalmayın, sağlıklı kalın diyor, bu pandemi döneminde evde kalın hareketsiz kalmayın diyorum” dedi.