RAFTİNG TÜRKİYE ŞAMPİYONASI DALAMAN'DA
Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonun 2017 faaliyet programında yer alan Dalaman Kaymakamlığı, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Dalaman Belediyesinin işbirliği ile düzenlenen, R-4 Rafting Türkiye Şampiyonası 3. Ayağı açılış seremonisiyle başladı.
Dalaman Belediye Başkanlığı binasının önünden başlayan kortej yürüyüşü Dalaman Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle devam etti.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşmalarını yapan Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, önemli bir parkura sahip olan Dalaman'ın, bu tür faaliyetler ile hak ettiği marka değerini oluşturacağına inandığını ifade etti.
R-4 Rafting Türkiye Şampiyonası 3. Ayak Yarışmalarına ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyduğunu belirten Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz ise şunları söyledi, "Hepimizin bildiği üzere spor turizmi denildiğinde akla ilk gelen yerlerden birisinin Dalaman Çayı fakat sportif faaliyetler açısından baktığımızda ise Rize ilimizde bulunan Fırtına Vadisi ile Artvin'de Çoruh Nehri ön plana çıkmaktadır. Bugün burada Dalaman Çayında yapılacak olan Rafting Türkiye Şampiyonası ile artık bu güzide ilçemiz de sportif anlamda hak ettiği değere ulaşmış olacaktır. Hiç kuşku yok ki Dalaman Çayı Parkurunda yetişen sporcularımız ülkemizi ulusal ve uluslararası arenada başarı ile temsil edecek, göğsümüzü kabartacak ve Ay Yıldızlı Bayrağımızı gönderde dalgalanmasını sağlayacaktır." dedi.
Dalaman'da euro cup şampiyonası da yapmayı planladıklarını belirten Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Rafting Asbaşkanı Fikret Yardımcı, "ilklere imza atmak adına, Dalaman'da ilk defa bu şampiyonayı yapma kararı aldık. Umarım burada Uluslararası bir organizasyona da imza atarız. Şampiyonaya destek verenlere teşekkür ediyorum. Yarışlara Dalaman halkını bekliyorum" dedi.
Rafting şampiyonasının hem turizm açısından hem de sportif anlamda Dalaman'a katkı sağlayacağına inandıklarını dile getiren Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz ise ilçenin rafting sporunda yer edinmesi için çalışmaları sürdüreceklerini aktardı.
Konuşmaların ardından Halk oyunları gösterisi ve yemekle sona eren seremoni töreninin ardından İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz, Rize takımının tulum çalarak söyledikleri şarkılara eşlik etti.
2 parkurda yapılacak yarışlar, Narlı etabı ile start alacak.
20 takım ve yaklaşık 140 sporcunun mücadele edeceği şampiyona 22 Temmuz'da yapılacak final yarışları ile sona erecek.