Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun 2017 yılı Halk Oyunları Minikler Türkiye Şampiyonası Menteşe Spor Salonumuzda ilk gün düzenlenen "geleneksel düzenlemeli dal" yarışmaları ile başladı. Mersin, Bingöl, Ankara, Muğla, Adana, Amasya, Artvin, Van, Kırklareli, Kocaeli, Çanakkale, İzmir ve Antalya ekiplerinin yarıştığı "geleneksel düzenlemeli dal" da Bodrum Akademi Karya ve Karya Kır Çiçekleri Spor Kulübü, Türkiye şampiyonu oldu. İzmir BORDER Gençlik Spor Kulübü ikinci, Antalya Yörem Halk Dansları Gençlik Spor Kulübü ise üçüncü oldu.
Performanslardan önce sahnede konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz şunları söyledi; "İlimizin değişik destinasyonlarında geçtiğimiz hafta içerisinde Fethiye'de yapılan Akdeniz Kupası Kürek yarışmaları, Köyceğiz'de Kano Milli Takım Seçmeleri, Okullararası Küçükler Voleybol Türkiye Şampiyonası ve Menteşe'de devam eden U16 Futbol 1. Kademe Grup müsabakaları ile birçok organizasyona ev sahipliği yapıyoruz.İlimiz genelinde 5000'e yakın sporseveri, sporcuyu, antrenörü, hakemi ağırlıyoruz ve spor turizmine çok büyük katkı sağlıyoruz. Sayın Valimizin yol göstericiliği doğrultusunda İlimizde Gençlik ve Spor Bakanlığımızın politikalarını en iyi şekilde uygulamaya çalışıyoruz." dedi. Konuşmasının ardından Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı H. Gürhan Ozanoğlu tarafından İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz'a hediye takdim edildi.
13 ilin temsilcisinin sahne performanslarının ardından şampiyonaya katılan her il temsilcisine katılım madalyası ve çeşitli hediyeler verildi.