BODRUM'DA HALK OYUNLARI YARIŞMASI
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Kulüpler Arası Halk Oyunları Türkiye Şampiyonaları'na katılacak ekiplerin belirlendiği grup yarışmalarından biri Bodrum'da yapıldı.
Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla Bodrum Belediyesi Binnaz Karakaya Spor Salonu'nda yapılan yarışmaya, Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Denizli, Isparta ve Muğla olmak üzere 6 ilden 35 ekip katıldı.
Vatandaşların ilgisinin yoğun olduğu yarışmada, rengarenk kıyafetlerle yöresel oyunlar sahneleyen yarışmacılar bol bol alkış aldı.
Geleneksel düzenlemesiz ve düzenlemeli olarak iki dalda ve minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler olmak üzere 4 kategoride yapılan yarışma akşam saatlerinde sona erdi.
Geleneksel düzenlemesiz dalda, miniklerde Kaş Genç Spor Kulübü, yıldızlarda Yüksek Çıta Sanat Spor Kulübü, gençler ve büyüklerde Sarayköy Gençlik ve Spor Kulübü birinci oldu.
Geleneksel düzenlemeli dalda ise miniklerde Bodrum Akademi Karya ve Karya Çiçekleri Spor Kulübü, yıldızlar ve gençlerde Sarayköy Gençlik ve Spor Kulübü, büyüklerde Destan Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü birinci oldu.
Dereceye girenlere kupa ve madalyaları, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkan Vekili Remzi Kaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz Şube Müdürü Nihat Ekinciler ve Federasyon Yetkilileri tarafından verildi.