KANO'DA BAHAR KUPASI VE ADAY MİLLİ TAKIM SEÇME YARIŞLARI
Köyceğiz Su Sporları Merkezi'nde, gençler, yıldızlar ve minikler kategorilerinde 1000, 500 ve 200 metre mesafelerde yapılan yarışlara 18 kulüpten 140 sporcu katıldı. Yarışların ikinci gününde düzenlenen, 200 metre ve 1000 metre yarışlarının ödül töreni Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz, Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, Köyceğiz Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Cem, Köyceğiz Belediye Meclis Üyesi Nadi Pirci, Köyceğiz Jandarma Komutanı Evren Kaptan ve Federasyon Yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Yarış boyunca hava ve su koşullarının çok güzel olduğunu söyleyen Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı
Köyceğiz Gölü'nde sezonun ilk yarışlarının yapıldığını belirtti. Kabakçı,"Bahar Kupası yarışları Köyceğiz'de geleneksel hale geldi. Burada kulüplerimizdeki gençlerin performanslarını değerlendiriyoruz. İlerisi için ümit veren gençlerimizi de milli takıma hazırlama anlamında kamplara çağırıyoruz." diye konuştu.
Yarışlarda başarılı olan sporcuların teknik kurulun değerlendirmesine alınacağını vurgulayan Kabakçı, sporcuların yaklaşık bir aydır kampta olduğunu, düzenlenen resmi yarışlarda derecelerin tekrar gözden geçirileceğini dile getirdi.
Kabakçı, haziran ayından itibaren sporcuların yurt dışı kampları ile olimpiyatlara hazırlanacağını anlattı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz da Köyceğiz'de doğal şartların kano sporu için oldukça elverişli olduğunu belirtti ve Bahar Kupasında yarışan ve Milli Takım'a seçilen sporcuların olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını dile getirdi.
Ödül töreninin ardından Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı kano sporuna katkılarından dolayı İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz ve Köyceğiz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Osman Özbek'e plaket takdim etti.