Yaklaşık iki aydır yelken altyapı ve teorik eğitimlere yönelik çalışmalar yapan topluluğumuz bugun ilk uygulamalı antrenmanlarını yaptılar. İlimiz yelken kulüplerinden Gökova Yelken Kulübü (Golobal Sailing Academy) ev sahipliğinde, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Kurulu Başkanı Deniz KARAMANOĞLU, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanlığı Sportif Direktörü Mahmut SARAL yönetiminde ilk uygulamalı ve torik eğitimlerini gerçekleştirdiler. 13-15 Mart 2015 tarihleri arasında Marmaris Yat Kulübü tarafından düzenlenecek olan CAMPUS CUP YAT YARIŞLARI öncesi yapılan bu eğitimle son hazırlıklarını tamamlamış oldular. 

İlimizde ve özellikle üniversite gençliğine yönelik olarak deniz kültürü ve yelken sporunun yaygınlaşmasına yönelik etkinlikler planlayan Muğla Gençlik Merkezleri Yelken ve Denizcilik Topluğu İlimiz yelken kulüpleri, çevre dernekleri, marinalarla işbirliği içerisinde çalışmalarına devam edecektir. 

Muğla Gençlik Merkezleri Yelken ve Denizcilik Topluluğumuza katkılarından dolayı Gökova Yelken Kulübüne, Deniz KARAMANOĞLU  ve Mahmut SARAL  teşekkür ederiz.