Avrupa Tenis Birliği (Tennis Europe)'un düzenlediği 12 yaş klasmanının en önemli turnuvalarından Tennis Europe Nation Challenge turnuvasında final turlarına kalmayı başaran 12 yaş kız milli takımımız, turnuvayı Avrupa üçüncüsü olarak noktaladı.

Genç tenisçiler için Avrupa Yaz Kupaları niteliği taşıyan turnuvaya katılabilmek için ilk 8 ülke arasına giren milliler, Fransa'nın Ajaccio kentinde oynanan final müsabakalarına Zeynep Sena Sarıoğlan, Betina Tokaç ve Selin Lidya Sepken'li oyuncu kadrosuyla katılırken, sporcularımızı milli takım antrenörleri Hakan Diler – Ali Karagöz çalıştırdı.

Statü gereği, 4 takımın iki gruba ayrıldığı turnuvada Çek Cumhuriyeti, Hollanda ve Ukrayna'yla çekişen sporcularımız, grupta iki galibiyet elde etti ve grubunu ikinci sırada tamamladı. Daha sonra diğer grubun ikincisi Polonya'yla play-off maçı oynayan milli takımımız, rakibini saf dışı bırakarak Avrupa 3.'sü oldu.

MARATON BULGARİSTAN'DA BAŞLADI

Avrupa üçüncülüğü elde eden 12 yaş kız milli takımımızın başarı serüveni ve turnuva maratonu, 1 ay önce Bulgaristan'da oynanan Sport Palace Cup'ta başladı. Hazırlık niteliği taşıyan bu turnuvada, tek kızlarda Betina Tokaç şampiyon olurken, diğer sporcumuz Zeynep Sena Sarıoğlan da final oynamıştı. İki tenisçi aynı zamanda turnuvada çiftler kategorisinde ikincilik elde etmişti. Ayrıca consolation grubunda Selin Lidya Sepken birinci olmuştu.