YEŞİLAY HAFTASI ÇERÇEVESİNDE SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ

1-7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri çerçevesinde sağlıklı yaşam yürüyüşü yapıldı. Cumhuriyet Caddesi'nde 2 kilometrelik güzergahta yapılan yürüyüşte Muğla Müftülüğü mehteran ekibi marş okurken, yürüyüş sırasında öğrenciler bağımlılıkla mücadeleye farkındalık yaratmak için pankartlar taşıdı, vatandaşlar da destek verdi.

Yeşilay Haftası'nda farkındalık yaratarak vatandaşlara bağımlılıkla ilgili bilgiler verdiklerini belirten Muğla Yeşilay Cemiyeti Başkanı Şadi Pirci, "Bu yıl bağımlı olma özgür ol sloganıyla çalışma yürütüyoruz. Amacımız insanlar sağlıklı olsun. Sigaradan, alkolden, kumardan, teknoloji bağımlılığından ve uyuşturucudan uzak durup, mutlu bir hayat yaşasınlar. Yeni nesil, sağlıklı gençler olarak yetişsin. Bu çerçevede Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün de destekleri ile faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz." dedi.

Yürüyüş sonunda Muğla Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Bağımlılık" konulu, öğrencilerin çizimlerinden oluşan sergi Vali Esengül Civelek tarafından açıldı.

Serginin açılışında konuşan Muğla Valisi Esengül Civelek, yapılan çalışmaların farkındalık yaratma açısından önemli olduğunu belirterek eseri bulunan öğrencileri kutladı.

Civelek, sergide dereceye giren öğrencilere de ödüllerini verdi. Vali Civelek daha sonra sergiyi gezerek resimleri inceledi.