ANALİG YILDIZLAR VOLEYBOL GRUP MÜSABAKALARI BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanlığımız; Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığı tarafından organize edilen Anadolu Yıldızlar Ligi “Analig Voleybol Grup Müsabakaları” düzenlenen açılış töreniyle Ortaca ve Dalaman İlçelerimizde başladı.
11-14 Ocak 2018 tarihleri arasında gerçekleşen müsabakalarda Bayanlar Ortaca Spor Salonu'nda, Erkekler ise Dalaman Spor Salonu’nda mücadelelerini verecekler.
Müsabakalara İzmir, Bilecik, Denizli, Manisa, Muğla, Kütahya, Afyonkarahisar ile Eskişehir İllerimizden bayanlar ve erkeklerde 112'şer olmak üzere toplamda 224 sporcu katılıyor.
Düzenlenen açılış törenlerine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz ile Ortaca Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürümüz Murat Sözgen'in yanı sıra Ortaca'da Garnizon Komutanı Albay Savaş Cenik, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Gürbüz ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İlhan Küçükinal katılırken, Dalaman'da ise Kaymakam Ali Güldoğan, Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, İlçe Emniyet Müdürü Namık Söylemez, Ak Parti İlçe Başkanı Muhammed Karakuş katıldılar.

Açılış konuşması yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz şunları söyledi; "Analig Voleybol Yıldızlar Ligi Grup Müsabakaları'na ev sahipliği yapmanın gururu içerisindeyiz.
3 Gün boyunca Ortaca’da 112 Bayan sporcumuz, Dalaman ilçemizde ise 112 Erkek sporcumuz, toplamda 224 sporcumuzun kıyasıya mücadelesine sahne olacak, İlimizin güzide ilçelerimizden biri olan Ortaca’da, sadece turistik özellikleri ile değil aynı zamanda kış ve bahar aylarında da spor turizmi ile de öne çıkması bizim için mutluluk kaynağıdır.
Dünyaca ünlü Tree “S’’(See – Sun – Send – Deniz – Güneş – Kum) üçlemesine spor organizasyonlarına ekleyerek çalışmalarımıza devam etmekteyiz. İlimizin değişik destinasyonlarında geçtiğimiz hafta içerisinde, Köyceğiz’de yapılan Durgunsu Kano Milli Takım Seçmelerine, Marmaris’de yapılan Maraton Branşı Milli Takım Hazırlık Kampı ve bugün burada “Analig Voleybol Yıldızlar Ligi Grup Müsabakaları”na takım arkadaşlarımız ile birlikte büyük bir özveri ile birlikte faaliyetlerimizi yürütmekteyiz.
Kıymetli Hazurun ve değerli sporcular;
Ülkemizin geleceği ve yarınlarımızın teminatı olan bu gençleri her alanda en iyi şekilde eğitmeliyiz. Hiç şüphesiz ki eğitiminde en büyük destekçisi ve partneri hiç şüphe yok ki spordur. O halde gençlerimizin en iyi spor organizasyonlarının gerçekleştirilmesinin yanı sıra dünya çapında spor tesisleri ile de spor yapma imkanı tanıyarak da hizmet etmeliyiz.
Bu vesile ile; “Analig Voleybol Yıldızlar Ligi Grup Müsabakaları”na mükemmele yakın işbirliği ile yapılmasını sağlayan ve Cumhuriyet tarihinin en büyük tesisleşme hamlesini gerçekleşmesinde destek olan, Sayın Bakanımıza, Sayın Müsteşarımıza ve Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum.
Bu duygu ve düşünceler ile birlikte Şampiyonanın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor ve bütün sporcularımıza başarılar diliyorum." dedi.
Ayrıca konuşma yapan Dalaman Kaymakamı Ali Gündoğan ve Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz da sporculara seslenerek kendilerini İlimizde ağırlamaktan mutlu olduklarını dile getirdiler.