RAFTİNG ADAY HAKEM KURSU SONA ERDİ
Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonuna bağlı olarak faaliyetlerini yürüten Rafting Federasyonu tarafından 10- 12 Kasım 2017 tarihleri arasında Dalaman'da düzenlenen Rafting Aday Hakemlik Kursu sona erdi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz kursun son gününde yapılacak olan sınav öncesi kursiyerleri ziyaret etti. Federasyon Asbaşkanı Fikret Yardımcı ile de sohbet eden Öçalmaz, Ülkemizin farklı illerinden gelen katılımcılara hoşgeldiniz diyerek şunları söyledi; “ İlimiz destinasyonları içerisinde önemli bir yere sahip olan Dalaman Çayı’nda sadece turizm amaçlı raftingin dışında sportif amaçlı rafting yarışlarının da yapılması için geçen sene start verilmiş olup burada yapılan Türkiye Rafting Şampiyonası büyük ses getirmiştir. Bu amaç doğrultusunda Dalaman Çayı’nda yapılacak olan Ulusal ve Uluslararası organizasyonlar ile federasyon faaliyetleri kapsamında düzenlenecek yarışmalarda sporcularımıza destek olmak ve organizasyonun herhangi bir aksaklığa meydan vermemek üzere ihtiyaca binaen hakem kursu Dalaman’da düzenlenmektedir. Gerçekleştirilen bu hakem kursu ile sadece İlimiz genelinde değil diğer İller için de hakem ihtiyacını karşılamak adına büyük bir fırsat doğmuştur. Bu doğrultuda İlimizden 10 ve diğer İllerden gelen 50 hakem adayı olmak üzere toplamda 60 hakem adayımız kursa iştirak etmiştir. Yoğun katılımdan dolayı kursa katılım gösteren adaylara canı gönülden teşekkür ediyorum.”
İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz ayrıca Dalaman’da düzenlenen hakem kursu için Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanına ve Başkanın nezdinde Yönetim Kurulu Üyeleri ile As Başkan Fikret Yardımcı’ya teşekkür ederek 2019 yılında Ülkemizde yapılacak olan Avrupa Rafting Şampiyonası’nın Dalaman İlçemizde yapılması için şimdiden çalışmalara başlandığını belirtti.