6. ULUSLARARASI AQUAMASTERS YÜZME YARIŞLARI BAŞLADI
6. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası, ilk kez Bodrum’da gerçekleştiriliyor.
Muğla Valiliği’nin himayesinde, Türkiye Yüzme Federasyonu ve Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle Bodrum Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “6. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası”, 6-8 Ekim tarihlerinde ilk kez Bodrum’da gerçekleştiriliyor.
Birçok farklı etkinliği bir araya getiren programıyla, Akdeniz’e kıyısı olan ülkeler arasındaki en kapsamlı şampiyonalar bütünü olan "6. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası" Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından deniz, doğa ve yüzme tutkunu binden fazla sporcuyu ağırlıyor. 
Bodrum Yalıçiftlik’te, Hapimag Sea Garden Resort’ün ev sahipliğinde gerçekleşen Aquamasters Yüzme Şampiyonası “Ortak tutkumuz; suya olan sevgimiz” mottosuyla, yüzme sporunu her yaştan insana sevdirme amacı taşıyan ve yenilikçi yaklaşımıyla hazırlanan programda, Türkiye’nin ilk dolunayda yüzme yarışı olan “Profilo Full Moon Meet/Dolunay’da Açık Su Yüzme Yarışı”, “Uluslararası Arena Aquamasters Setur Marinas 4 x 500 mt Relay Meet/Bayrak Yarışı” ve geleneksel “Uluslararası Arena Aquamasters Nissan Açık Su Yüzme Maratonu”ndan oluşan 1200’den fazla sporcunun katılımıyla 3 önemli yarış düzenleniyor. Sosyal sorumluluk bilinci de taşıyan şampiyonanın programında ayrıca, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (KORUNCUK) yararına gerçekleştirilecek “CEO & Celebrity Swim Challenge” yarışında iş dünyasının önemli isimleri ve ünlülerde kulaç atıyor.

Yarışların 2. gününde ise yapılan "4 x 500 mt Relay Meet/Bayrak Yarışı" startını Muğla Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz birlikte verdiler. Kargıcak Koyu'nda düzenlenen yarışa 83 takımla 340 sporcu katıldı. Yüzücüler yarış öncesi toplu ısınma hareketleriyle yarışa hazırlandılar. Havanın bulutlu ve rüzgarlı, denizin de dalgalı olması yüzücülere zor anlar yaşattı.