DEMOKRASİ ZAFERİNİN ATEŞİNİN YAKILDIĞI YER GAZİ MARMARİS'DE VATANDAŞ YOLLARA DÖKÜLDÜ
15 Temmuz darbe teşebbüsünün en önemli merkezlerinden olan Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde toplanan binlerce kişi ellerindeki Türk bayrakları ve meşalelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için yürüdü. Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzce Türkiye'nin dört bir yanından davet edilen gençler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı oteldeki çatışma bölgesinden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar yürüdü. 
15 Temmuz darbe girişimi gecesinin en önemli noktalarından olan Marmaris'te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. Darbeci suikast timinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı yaptığı bölge kutlamaların merkezi oldu. 
15 Temmuz darbe girişiminin 1'inci yıl dönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Marmaris'te oturan vatandaşların yanı sıra Türkiye'nin birçok yerinden gençler ve sporcular otobüslerle ilçeye akın etti. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişiminde bulunulan ve 2 polisin şehit edildiği Grand Yazıcı Turban Otel'in önünde toplanan vatandaşlar, selaların okunmasıyla ellerindeki Türk bayrağı ve meşalelerle yürüyüşe geçti. Muğla Valiliği himayelerind eGençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzce organize edilen yürüyüşe Muğla Valisi Esengül Civelek ve AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Ak Parti İl Başkanı Kadem Mete’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.
Vatandaşlar ve gençler darbeci askerlerle polislerin çatıştığı ve daha sonra düzenlenerek 15 Temmuz Destanı adı verilen alanda toplandı. Polisin arama noktasından geçen vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla saat gece yarısını geçtiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe gecesi halka seslendiği yerden ellerindeki meşalelerle yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında vatandaşlar tekbir getirdi. Cumhuriyet ve Atatürk Caddesi üzerinden yaklaşık dört kilometre yürüyen vatandaşlar 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na ulaştı. Binlerce kişi burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meclisteki konuşmasını izlemek için beklemeye geçti. İlçedeki turistlerde yürüyüşe ilgi gösterdi. Cep telefonlarının kameralarıyla görüntü alan turistler yürüyüşe alkışlarla destek verdi. Yürüyüş sırasında geniş güvenlik önlemleri alınırken, yürüyüşe katılanlar 15 Temmuz logolu tişörtler giydi. 
Muğla Gençlik Merkezlerince Yaklaşık 2 bin metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla yürüyen kalabalık, ellerinde Türk bayrakları, meşaleler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterlerini taşıdı. Yürüyüş sırasında okunan her 15 Temmuz şehitlerinin isimlerinde katılımcılar "Burada" dedi. Kalabalık, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ne mutlu Türküm diyene" şeklinde sloganlar attı.
Gençlik ve Spor Bakanlığınca Muğla'da düzenlenen 15 Temmuz anma programlarına katılmak için 81 il ve Türk Cumhuriyetlerinden gelen gençler de yürüdü. Yoldan geçen ve otellerinin balkonlarına çıkan turistler yürüyüşü ilgiyle izledi.
Yaklaşık 5 kilometrelik yürüyüşün ardından Atatürk Meydanı'na ulaşan kalabalık ellerindeki Türk bayrakları ve meşalelerle renkli görüntüler oluşturdu.
Vatandaşlar burada Muğla Mehter takımının seslendirdiği marşları dinledi. Mehter takımı, anma programında Cumhurbaşkanı Erdoğan için bestelediği marşı da halkın beğenisine sundu. Meydanı dolduran kalabalık, marşa ellerindeki Türk bayraklarını dalgalandırarak eşlik etti.
Kuran-ı Kerim tilavetini dinleyip, dualara katılan kalabalık sık sık terör örgütü FETÖ ve elebaşı Fetullah Gülen aleyhine slogan attı.
Anma etkinlikleri kapsamında Atatürk Meydanı'nda Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektikleri fotoğraflardan oluşan serginin açılışı Vali Civelek ve Milletvekili Öztürk tarafından açıldı. Civelek ve beraberindekiler sergiyi gezdi.

Gençlerimizin demokrasi nöbeti ise sabaha kadar sürdü.