MUĞLA’DA 19 MAYIS COŞKUSU
Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından sabah başlayan yağış nedeni ile Muğla Menteşe Spor Salonuna alınan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları büyük bir coşku ile gerçekleştirildi. Ünlü sunucu ve şovmen Okan Karacan'ın sunuculuğunu yaptığı törenlere Yetenek sizsiniz ile ünlenen Karizma Show ekibi damgasını vurdu. Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Bando Ekibi, Rumeliler Halk Dansları Topluluğu, Özel Final Lisesi Oratoryo Sunumu, Muğla Taekwondo İl Temsilciliği gösterileri, Menteşe Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü öğrenci ve Öğretim Görevlileri tarafından hazırlanan Dans Gösterisi ile Muğlalıların bir hayli keyifli bir Bayram yaşadıkları kutlama Samsun Valisinden aldıkları Şanlı Türk Bayrağını 1111 km yol kat ederek Muğla’ya getiren Muğlalı Bisikletçilerin Bayrağı Muğla Valisi Amir Çiçek’e vermeleri ile son buldu.
Törende bir konuşma yapan Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz; Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919'da ilk bağımsızlık ateşini yakan Yüce Türk Milleti Kurtuluş Savaşını ve ardından bir çok alanda gerçekleştirdiği atılımlarını genç cesur yüreklerle gerçekleştirmiş bu yüzden ki Atatürk gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü siz gençlerimize armağan etmiştir dedi. Gençlerin geleceğin teminatı olduğunu vurgulayan Öçalmaz, Biliyoruz ki sizler, Türk milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeniz için bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sizlerin de “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözünü rehber edinerek çok çalışıp, ilerde şahsınıza verilecek olan görevi en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur. Dedi.
Gençlere her zaman büyük bir güven duyduğunu belirten Muğla Valisi Amir Çiçek ise, 15 Temmuz sürecine değinerek, Gençlerimiz, Tankların önüne atlayarak, gerekirse vücutlarını siper ederek neler yapabileceklerini ziyadesi ile göstermişlerdir. Gençler geleceğimizin teminatıdır dedi.
Tören sonu Organizasyona görev yapan Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeline tek tek teşekkür eden Muğla Valisi Amir Çiçek daha sonra Muğla Gençlik Merkezleri tarafından hazırlanan Panayır Alanını gezerek gençlerle birlikte vakit geçirdi.