HAYATI PAYLAŞMAK İÇİN ENGEL YOK

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile bir mesaj yayımladı.

Mesaj şöyle; Engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla; Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık “Uluslararası Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir.

Engelli vatandaşlarımız, kimseden bir ihsan, yardım beklentisine girmeden, doğuştan gelen haklarını sonuna kadar kullanma salahiyetine sahiptirler. Temel hak ve özgürlüklerden mevcut imkan ve fırsatlardan tam ve eşit şekilde yararlanmaları, topluma etkin bir şekilde katılımları devletimizin ve tüm toplumun görev ve sorumluluğundadır.

Toplumumuzun ayrılmaz parçası olan engelli vatandaşlarımıza beceri kazandırma, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, engellilerin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri, yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması büyük önem taşımaktadır.

Toplumsal bilinç ve bilgi düzeyinin artırılması, yardımlaşma, dayanışma ve empati düzeyinin yükselmesiyle engelli kardeşlerimizin yaşam standartlarını arttıracağımıza canı gönülden inanıyorum.

Devletimiz, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarının kolaylaştırılması ve iyileştirilmesi yönünde son yıllarda çok önemli yasal düzenlemeler yapmıştır. Ancak engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasında, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının, medyanın ve toplumun her kesimindeki bireylerin, destek olması gerekmektedir. Her fırsatta onları kucaklayarak eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz.Bu bağlamda biz Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak, engelli bireylerimizin özellikle diğer bireyler ile spor yolu ile entegre olmaları için önemli bir çalışma yürütüyoruz. Özellikle Bedensel Engelliler için tasarlanmış aracımızla isteyen her engellimizi evinden alarak ücretsiz salonlarımızdan, sahalarımızdan tesislerimizden yararlandırıyoruz. “Engelleri Spor ile aşalım”, “Engelleri Atla Gel” gibi bir çok proje üreterek engelli bireylerimizin evlerine kapanmalarını engellemeye çalışıyoruz. Çünkü bizler çok iyi biliyoruz ki ; Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok.

Bu düşüncelerle Dünya Engelliler Günü’nün engelli vatandaşlarımız ve tüm dünyadaki engelliler için hayırlara vesile olmasını, hepimizi hayata bağlayan sevgi ve yaşama sevincinin sonsuza kadar kalplerinizde bulunması temennisiyle, herkese sağlık, mutluluk ve engelsiz bir dünya diliyorum.