SPOR KÜLTÜRÜ VE OLİMPİK EĞİTİM PROJESİ
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi (Oli) sunumları Vali Amir Çiçek'in katılımlarıyla devam etti.
26-30 Eylül 2016 tarihleri arasında ilimizde gerçekleştirilen hedef kitlesi 4 ve 5.sınıf öğrencileri olan toplamda 3000 çocuğumuzun faydalanacağı projenin amacı; çocuklar arasında spor kültürünün yaygınlaşması, çocukların erken yaşta sporla tanıştırılması, sporun yararının başta çocuklar olmak üzere ailelere de anlatılması, Olimpik ruhun çocuklarımız tarafından benimsenmesi ve bir yaşam biçimi haline getirilmesini sağlamaktır.
Gerçekleşen sunumlarda, maskot Oli ve sunumları gerçekleştiren Sibel Tel'in keyifli dakikalar yaşattığı çocuklara Olimpiyat Oyunları ve felsefesi, Fair Play, sağlıklı beslenme, çevre duyarlılığı gibi konular çeşitli videolar, çizgi filmler, küçük yarışmalar ve renkli görsellerle interaktif olarak anlatıldı. Sunuma katılan Vali Amir Çiçek, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Menteşe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürümüz Mutlu Uzun ile TMOK Yönetim Kurulu Üyesi ve Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Bilal Porsun çocuklarla yakından ilgilendiler.
Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından dünya çapında olimpik değerler eğitimi programı kapsamında yapılan en iyi projeler arasına dahil edilmiş ödüllü bir projedir. Aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı izniyle Türkiye'de ilköğretim okullarına girme hakkına sahip Talim Terbiye Kurulu onaylı tek Proje olma özelliğine de sahiptir.