HARÇLIKLARDAN BİRER LİRA DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNE
Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Yaz Spor Okullarına katılan 1000 den fazla minik sporcu harçlıklarından birer liraları düzenlenen bir etkinlikle 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Gazilerimizin ailelerine iletilmek üzere İl Müdürlüğüne teslim ettiler. Muğla Atatürk Stadyumunda düzenlenen Törene Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Askf Başkanı Mehmet Top, TÜFAD Genel Sekreteri ve Muğla Şube Başkanı Aladdin Naganlu, İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Nihat Ekinciler, Sevgi Öztürk ve Menteşe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mutlu Uzun katıldı.
1000 den fazla çocuğun Birer liralarını bir sandığa attığı törende yardımda bulunan her sporcuya ve ailelerine Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz tarafından Türk Bayrağı Rozeti takıldı.
Sporculardan bir lira yardım fikrinin yine ufak bir basketbolcu minik sporcudan çıktığını belirten Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz; İdman sonrası daha 9 yaşında ki çocuğumuz elinde ki 1 lirasını antrenörüne vererek “ Hocam ben bu paramı şehitlerimizin ailelerine göndermek istiyorum” diyerek parasını hocasına veriyor.Antrenörümüzün gözleri dolmuş durumu bize anlatınca bizde çocuklarımızın bu hissiyatına öncülük etmek istedik. Eğer onların 1 Doları varsa, Türkiye Cumhuriyeti çocuklarının aslan gibi, yürekleri ve Türk Liraları var. Bu dayanışma bu düşünce daha bu yaşta ki çocuklarımızda varsa bu ülkenin önünde kimse duramaz dedi. Çocuklar tarafından toplanan paraların Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan yardım kampanyasına iletilmek üzere Gençlik ve Spor Bakanlığına gönderileceğini söyleyen Öçalmaz, İl Genelinde 60 binden fazla sporcumuzla, spor kulüplerimiz, antrenörlerimiz ve personelimizle bu kampanyaya elimizden gelenin daha fazlası ile destek olacağız dedi.