BAYRAMLAŞTIK
Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mübarek Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı nedeni ile İl Geneli Personelin katılımı ile bir toplantı gerçekleştirdi. Personelin Kandilini ve Bayramını kutlayan Öçalmaz, Bir yıllık çalışma dönemi hakkında da duygu düşünce ve tespitlerini paylaştı. Son dönem de ki yoğunluğun ardından kısa bir Ramazan Bayramı tatilinin herkese motive kaynağı olacağını söyleyen Öçalmaz; Bayram hepiniz için ve tüm İslâm alemi için hayırlı olsun. Cenâb-ı Hak sizleri ve bizleri ve tüm kardeşlerimizi bundan sonra daha nice nice yıllar mübarek günlere, kandillere, Ramazanlara, bayramlara sağlıkla, esenlikle, mutlulukla nâil ve vasıl eylesin... Bu mutluluklar, güzellikler cümleniz üzerinde ömür boyu devam etsin...Tabi Ramazan bittiği zaman, karışık ve çapraşık duygular içinde oluyor insan Bir yandan bayrama giriliyor diye sevinç var, bayram sevinci var; bir taraftan da Ramazan gibi bereketli, sevaplı, kazançlı, mânevî bakımdan çok zengin mükâfâtlarla hediyelerle dolu bir aydan ayrılmanın bir burukluğu, mahzunluğu var. Ama şükürler olsun ki bir Ramazan’ı da sağlık ve birlik içinde eda ettik dedi.
İşyerinde insanların ayakları ile ilgilenmediğini belirten Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz; Kim nereye gitti, ne zaman gitti ne zaman geldi bunlara bakmıyorum. Bunlar İl Müdürünün işi olmamalı. Fakat Sonuç Odaklı bir çalışmayı benimsiyorum. İşi kim yapmış nasıl yapmış bu önemli değil. Ayrıntıya önem veriyorum. İş Başarılı bir şekilde yapıldıysa benim için önemli olan budur.Bu iş benim değil, bu benim görevim değil, buna ben karışmam gibi İŞ SEÇMEMELİYİZ. Bu iş hepimizin. Koltuklar, makamlar gelip geçici kalıcı olan Şair’in dediği gibi “bâki kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş”Yoğun bir dönemden geçtik. Geldiğimde geçmiş dönemlerin bütün iş ve işlemlerini içine alan bir Teftiş’İn içinde buldum kendimi. Ama o müdür bu müdür demeden, en ufak olumsuz yaklaşımda bulunmadan, şahsımla alakası olmamasına rağmen sorunsuz bir şekilde tamamladık. Devlette, kurumlarda devamlılık esastır. Ben beni ilgilendirmez bu Teftiş deyip Kenara çekilebilirdim.Ama böyle yapmadım. Lütfen bizlerde hep birlikte birbirimize yardımcı olup, hep birlikte içinde olduğumuz geminin güven ve başarı ile hedefe ulaşması için çaba sarfedelim. Benim için unvan, şan şöhret önemli değildir. Önemli olan Kurumsal işleyişimize katkı koymaktır. Katkı koyan çalışanımız bizim için en değerli olandır.Tarz olarak, bağırıp, çağıran insanların dakika başı kalbini kıran bir insan değilim. Ama kötü niyetli, çalışmayan, verilen görevi yerine getirmeyen vazifesini suistimal edeninde gözünün yaşına bakmam. Bu açıdan Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi Vazifeyi İhmale Sürükleyen Merhamet, memlekete ihanettir..Bu nedenle ben değil Biz mantığı ile çalışmalıyız.
Göreve başladığımdan bu yana çok büyük organizasyonlara ev sahipliği yaptık. Bu organizasyonlarda 7 gün 24 saat mantığı ile emek veren personelimizi yürekten kutluyorum.
Cumhuriyet tarihinin en büyük Spor yatırımlarını yapıyoruz. Bu konuda gece gündüz, sıcak soğuk demeden çalışan personelimizi tebrik ediyorum.
Tüm bunlar elbette benim yada 3-5 kişinin başarısı değil. Çaycımzıdan, güvenlikçimize, Antrenörümüzden Gençlik Liderimize, İlçe Personelimizden Şube Müdürlerimize dev bir ailenin başarısı. İyi niyetle koşturup bu büyük tabloya emek veren herkesten Allah razı olsun. “dedi.Daha sonra Şube Müdürleri ve İlçe Müdürlerinin katılımı ile Bayramlaşma gerçekleştirildi. Öçalmaz bütün personele aileleri ile birlikte yemeleri için Çikolata hediye etti.