Ünilig Finaller Basketbol Erkekler müsabakaları bugün oynanan 3.’lük 4.’lük ve final maçlarıyla tamamlandı. Finalde rakibi Gaziantep Zirve Üniversitesi’ni mağlup etmeyi başaran İzmir Yaşar Üniversitesi, sezon sonunda mutlu sona ulaşan taraf oldu ve Ünilig’deki şampiyonluk sayısını ikiye çıkardı. Şampiyonların ödüllerini Muğla Spor Şube Müdürü Devrim Karakuş, Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Harun Yiğit ve Muğla Basketbol İl Temsilcisi Ümit Çolakoğlu verdiler.
Final maçına iyi başlayan taraf İzmir Yaşar Üniversitesi oldu. Hızlı hücumlarla skor üreten Yaşar Üniversitesi çeyreğin ilk beş dakikası geride kalmışken 15-6’lık skor avantajını yakaladı. Baskılı oyununu sürdüren İzmir ekibi birinci periyottan 22-10 önde ayrıldı. Karşılıklı sayılarla geçen ikinci periyottan skor avantajını koruyan Yaşar Üniversitesi, soyunma odasına 41-27 önde gitti.

Üçüncü çeyrekte bitime 5 dakika kala takım faul hakkını dolduran Zirve Üniversitesi karşısında özellikle dış atışlarla bulduğu sayılarla farkı artıran Yaşar Üniversitesi periyotu 67-47 önde bitirdi. Son çeyrekte oyundan düşen ve skor üretmekte zorlanan rakibine karşı pota altından sayı bulmaya devam eden İzmir Yaşar Üniversitesi maçtan 88-63’lük skorla galip ayrıldı ve oldukça başarılı geçirdiği finaller etabını şampiyonlukla süsledi. Final maçında kaydettiği 30 sayı ile galibiyette büyük rol oynayan Onur Kentli, turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi.

İzmir Yaşar Üniversitesi’nin diğer takımları ve İzmir’den gelen taraftarlarıyla son düdükle beraber birlikte büyük sevinç yaşayan İzmir ekibinin başarılı Antrenörü Çağlar Karabulut“Biz 2.5 ay önce final grupları elemeleri başladığında arkadaşlarla oturup konuştuğumuzda, gözlerindeki kupa isteği ve iki yıl önce bu şampiyonluk deneyimini tatmaları bu yolda onlar için en büyük avantajdı. Buraya gelirken çok zorlu rakiplerle oynayacağımızı biliyorduk ama takımım, geriye düştükleri, kaybetme adayı gösterildikleri her maçta inanılmaz bir mental sağlamlık göstererek ayakta kaldılar. Takımımla gurur duyuyorum, hepsini tek tek alınlarından öpüyorum, diğer tüm takımları tebrik ediyorum” dedi.

Bronz Madalyanın Sahibi Son Şampiyon Melikşah

Günün diğer müsabakasında 3.’lük 4.’lük maçında çıkan Kayseri Melikşah Üniversitesi ve İstanbul Beykent Üniversitesi saat 15.00’da karşı karşıya geldi. Maça iyi başlayan ve yüksek atış yüzdesiyle skor üreten son şampiyon Beykent Üniversitesi ilk çeyrekte farkı çift hanelere çıkardı. İkinci çeyrekte ritmini yakalayan Melikşah Üniversitesi bitime 15 saniye kala beraberliği yakaladı ancak son saniye üçlüğü ile soyunma odasına önde giden taraf İstanbul Beykent Üniversitesi oldu, 47-44. Üçüncü çeyrekte çok istekli ve baskılı bir oyun ortaya koyan Gaziantep ekibi 3 sayı geriden gelip 72-58’lik skor avantajını yakaladı. Mücadelenin son topa kadar sürdüğü dördüncü periyotta farkı korumayı başaran Kayseri Melikşah Üniversitesi maçtan 93-86’lık skorla önde ayrılarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Son düdüğün ardından maçı değerlendiren Melikşah Üniversitesi oyuncusu Osman E. Karaca “İki takımda da finale kalamamaktan ötürü bir moral bozukluğu vardı. Ama maçı biz daha çok istedik, en azından geçen seneki şampiyonluğumuzun yanına bir derece daha eklemek istedik, savaştık kazandık” şeklinde konuştu.