MUĞLA’DA 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Menteşe Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtına çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatmasının 103. Yıldönümü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Muğla’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanından Atatürk Stadyumuna kadar bando ekibi eşliğinde 200 Sporcunun taşıdığı 120 metrelik Türk Bayrağı ile Gençlik Yürüyüşü yapıldı.

Atatürk Stadyumunda Saygı Duruşu ve İşaret Dili Eğitmeni Eşliğinde İstiklal Marşı okundu ve İl Müdürümüz Kazım Açıkbaş’ın konuşmalarının ardından, Gönüllü Gençler tarafından Gençliğe Hitabe okundu.

Atatürk Stadyumundaki kutlama programı Gönüllü Gençlerin Gençliğin Ata’ya cevabının okunması, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen kültür ve sanat yarışmalarında Muğla’yı temsilen katılan ve dereceye giren Gençlik Merkezi gönüllülerinin şiirlerinin okunması, Milli Sporcuların Kick Boks ve Boks gösterisi, İl Müdürlüğümüz Halk Oyunları ekibinin gösterisi, Milas Güreş Eğitim Merkezi Milli Güreşçilerin final gösterisi ile son buldu.

Program spor gösterileri ve ardından sınırsızlık meydanındaki Muğla’da yapılan eski bayramlardan 19 Mayıs Fotoğraf Sergisi, Yurtlarımızın ve Gençlik Merkezlerinin resim, elişi sergileri ve gönüllü gençlerin müzik dinletisiyle devam etti.

Kutlama programı Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, il protokolü ve halkın yoğun katılımıyla tamamlandı.