Bakanlığımız Çınaraltı Gençlik Söyleşileri Programı kapsamında Televizyon Sunucusu ve Yazar Bekir Develi, “Fabrika Ayarı” Programıyla dönem başında yeni açılan Muğla Turgutreis Yurdunun Konferans Salonunda gençlerle buluştu.

İl Müdürümüz Ömer İlman, Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete ve Kızılay Muğla İl Başkanı Şadi Pirci’nin katıldığı programa özellikle gençler çok yoğun bir ilgi gösterdi. Çok keyifli geçen programda Bekir Develi, gerek kendi hayatından verdiği örneklerle gerekse anlattığı hikâyelerle gençlerin farklı bir bakış açısı geliştirerek hayata yaklaşımlarının daha olumlu olması gerektiği üzerinde durdu.

YURTLARIMIZDA KALAN GENÇLERİMİZE AKADEMİK, SOSYAL VE SPORTİF FAALİYETLERLE DESTEK OLUYORUZ

Programda bir konuşma yapan İl Müdürümüz Ömer İlman ise gençler için yapılan barınma, beslenme, kredi ve burs hizmetlerinin yanı sıra eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler üzerinde durarak “Geleceğe hazırlanırken kadim tarihimizi ve kültürümüzü özümseyerek ülkemizin bugünkü ve yarına yönelik hedeflerini birlik ve beraberlik duyguları içinde benimsemeniz büyük önem taşımaktadır. Bugün dönem başında açtığımız ve siz gençlerimizin barınma ihtiyaçlarını gideren 2.024 kişilik Turgutreis Yurdumuzda Değerli Usta Bekir Develi’ye bu güzel programıyla ev sahipliği yapmanın onurunu taşıyoruz. Bu alanda biten ve açılışa hazır olan 2.024 kişilik 2. Etap Kız Yurdumuz ile yapımı devam eden 1.340 kişilik 3. Etap Kız Yurdumuzun 2022 yılında tamamlanmasıyla birlikte üç yurttan oluşan toplam 5.400 kişilik büyük bir Genç Yaşam Alanı oluşacaktır” dedi. 

İLMAN: “MUĞLA MERKEZDE YURT SIRASI BEKLEYEN HİÇBİR ÖĞRENCİMİZ YOK”.

İlman sözlerine şu şekilde devam etti: “Şu an itibari ile hamdolsun Muğla Merkezde yurt sırası bekleyen hiçbir gencimiz yoktur. Kuşkusuz gençlerimize bu güzel hizmetlerin sunulması bir ekip işidir. Bu vesileyle büyük emek harcayan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. Bekir Develi’ye güzel programı için de teşekkür eden İlman “Bugün gönül dünyamıza konuk olacak programları ile bizleri gülümseten ve hayatın incelikleri hakkında düşündüren Değerli Usta Bekir Develi’yi aramızda görmekten mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bizimle birlikte olduğu için kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu programın da fabrika ayarlarımızın farkına varmamız için faydalı olmasını ve gönül dünyamız için hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Hem eğlendirici hem öğretici olan programın sonunda gençler Bekir Develi’ye kitaplarını imzalattırıp fotoğraf çektirdiler. Bekir Develi'ye üzerinde ismi yazılı olan 48 numaralı milli takım forması hediye eden Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Bekir Develi'ye teşriflerinden dolayı teşekkür ederek, gençlere programa katıldıkları için sevgi ve saygılarını dile getirdi. Öğrenciler ise Bekir Develi'ye çiçek ve plaket takdim ederek uğurladılar.